Afgelopen zaterdag geen competitieverplichtingen maar een oefenduel tegen tweedeklasser Hellevoetsluis. Voor het eerst dit seizoen speelde we op het gerenoveerde hoofdveld, wat er mede door toedoen van de werkploeg prachtig bij lag. Zelfs de bladeren waren door Jo Schouten en Cor Groeneveld van het veld verwijderd. Bedankt mannen, grote klasse!

 

In het eerste gedeelte van de eerste helft was het Binnenmaas die met veel initiatief diverse kansen creëerde. Zo konden Riccardo Wijsbroek en Maurice de Boer net niet goed genoeg bij de bal om te kunnen afronden en gingen kansen van Maurice de Boer, Jannick v.d. Laan en Sven Post net naast het doel. Het dichtst bij een doelpunt was Jannick v.d. Laan, dieuit een voorzet van Riccardo Wijsbroek tegen de paal schoot. Het tweede gedeelte van de eerste helft ging de wedstrijd wat meer gelijk op. Met een aantal schoten op het doel testte Hellevoetsluis keeper Thijs Botterhuis. Deze hield echter op adequate wijze zijn doel schoon. Net voor rust ging op aangeven van Sven Post een inzet van Michael Mathilda net naast. Aangezien er in de eerste helft niet gescoord werd, was het met rust 0-0.

 

Ook in de tweede helft nam Binnenmaas het initiatief. Het kreeg ook al vrij snel een hele grote kans om te scoren. Na een snelle en mooie aanval was de voorzet van Michael Mathilda op Jannick v.d. Laan net niet zorgvuldig genoeg gegeven. Hierdoor was de grote kans voor Jannick verkeken. Hij kon nog wel schieten, maar zijn schot belandde in de handen van de keeper van Hellevoetsluis.

Daarna waren er kansen voor Jannick v.d. Laan (2x), Lars Brinkman en Riccardo Wijsbroek. Deze werden gered door de keeper of ging naast het doel. Ongeveer twintig minuten voor tijd kwam Binnenmaas dan toch op een verdiende 1-0 voorsprong. Vanuit een corner van Jannick v.d. Laan was het Michael Mathilda die scoorde. Lang kon Binnenmaas niet van de voorsprong geniet. De concentratie leek even weg en hiervan profiteerde Hellevoetsluis, waardoor het twee minuten later alweer 1-1- stond. Vervolgens kregen zowel Binnenmaas als Hellevoetsluis nog een tweetal kansen. Voor Binnenmaas was het Riccardo Wijsbroek, die net niet goed genoeg bij de bal kon komen en John Maijers die net over kopte. Twee minuten voor tijd werd Riccardo Wijsbroek in het strafschopgebied neergehaald. De daaropvolgende strafschop werd door aanvoerder John Maijers benut. Aangezien er verder niet meer werd gescoord eindigde de wedstrijd in een verdiende 2-1 overwinning voor FC Binnenmaas.

 

Afgelopen zaterdag werd ook de inhaalwedstrijd Den Bommel – Vierpolders gespeeld. Deze wedstrijd werd met 3-0 door Den Bommel gewonnen.

Hierdoor is de stand in de competitie bovenaan nu als volgt:

1e FC Binnenmaas 18 punten, 2e Vierpolders, Oud-Beijerland en Rozenburg (allen 15punten), 5e ’s Gravendeel (14 punten).

Aangezien er nog één speelronde voor de eerste periode te spelen is, kan Binnenmaas komende zaterdag thuis tegen De Jonge Spartaan (aanvang 14.30 uur) de eerste periode winnen.

 

Het 2e elftal heeft zaterdag in en tegen Hellevoetsluis met 5-2 verloren.

Doelpuntenmaker: Remon van Prooijen (2x).

Het 2e elftal staat met 9 punten uit 7 wedstrijden op de 7eplaats.

 

Komende zaterdag speelt het 2e elftal thuis tegen Strijen 2, aanvang 12.30 uur.