Afgelopen zaterdag heeft de Event Tyres formatie van trainer Fop Gouman op overtuigende wijze Rhoon verslagen. In Rhoon werd het 0-5 voor FC Binnenmaas.

De eerste kans van de wedstrijd was na 3 minuten voor Michael Mathilda, die op aangeven van Riccardo Wijsbroek net naast het doel van Rhoon schoot. Eén minuut later was het Sven Post, die wederom op aangeven van Riccardo Wijsbroek de bal net niet goed genoeg onder controle kreeg om te kunnen scoren. Een paar minuten later werd een afstandsschot van Jannick v.d. Laan door keeper Bas Oster gestopt. Daarna de eerste mogelijkheid voor Rhoon. Een afstandsschot van Bart Driesse, werd op een voortreffelijke wijze door Thuis Botterhuis tegen gehouden. Vervolgens was het Riccardo Wijsbroek, die op aangeven van Ricard v.d. Wilt, uit de draai net naast schoot. In de 15e minuut kreeg Vincent Kroon namens Rhoon een kans, maar ook hij schoot net naast. De daarop volgende 25 minuten was het alleen Binnenmaas dat kansen kreeg. In de 16e minuut een fraaie actie van Maurice de Boer, zijn schot werd helaas gestopt door Bas Oster. In de 18eminuut werd Michael Mathilda door Sven Post in kansrijke positie gebracht, echter ook zijn schot werd gestopt door Bas Oster. De druk op het doel van Rhoon werd inmiddels steeds groter. Een kleine kans van Riccardo Wijsbroek ging nog net naast. In de 28e minuut wederom Riccardo Wijsbroek die van zich liet spreken. Dit maal legde hij de bal terug op Jannick v.d. Laan, die vervolgens met een afstandsschot de 0-1 op het scorebord bracht. Een paar minuten later opnieuw Jannick v.d. Laan met een afstandsschot, echter deze keer net naast. In de 35e minuut een absolute hoofdrol voor Jannick v.d. Laan. Op aangeven van Richard v.d. Wilt maakte hij met een schitterende omhaal 0-2 voor Binnenmaas. Tot de rust waren er daarna nagenoeg geen kansen meer voor Binnenmaas. Er waren nog wel paar mogelijkheden voor Rhoon. Echt grote scoringskansen waren dit ook weer niet, zodat we de rust in gingen met 0-2.

Het eerste gevaarlijke moment na rust was voor het doel van Rhoon. Sven Post kon op aangeven van Riccardo Wijsbroek echter net niet goed genoeg bij de bal komen om te kunnenscoren. In de 56e minuut een rush van Ralph v.d. Giessen en een daaropvolgende voorzet, die vervolgens door Riccardo Wijsbroek net over werd gekopt. Drie minuten later had Riccardo Wijsbroek wel succes. Na goed doorzetten van John Maijers kwam de bal bij Wijsbroek terecht, die hier wel raad met wist en de 0-3 scoorde. In de 69e minuut  voorkwam keeper Bas Oster dat John Maijers vanuit een corner van Sven Post de 0-4 binnen kopte. Eén minuut later een mogelijkheid voor Sven Post, redding Bas Oster. Even daarna een uitval van Rhoon. Maurice Heijboer wist de mogelijkheid, die daaruit volgde echter niet te verzilveren. In de 73e minuut schoot Michael Mathilda op aangeven van Riccardo Wijsbroek over. Nog in dezelfde minuut wederom Riccardo Wijsbroek die een assist gaf, dit maal op de net ingevallen Daan Leggedoor. Leggedoor ronde de gegeven kans koelbloedig af, 0-4. Daarna ging een schot van Sven Post net over en werd een kans van Daan Leggedoor teniet gedaan door keeper Bas Oster. In de 79e minuut voorkwam Thijs Botterhuis, door een schot van Maurice Heijboer te redden de 1-4.  In de 81e minuut werd de eindstand op de borden gebracht. Vanuit een assist van Riccardo v.d. Stoep maakte Riccardo Wijsbroek met een schitterende actie zijn tweede doelpunt van de middag. Hiermee werd het 0-5. Daarna waren er nog afstandsschoten voor Riccardo Wijsbroek en Sven Post en uiteindelijk nog een afstandsschot van Rhoon.

Kort samengevat: Een verdiende en overtuigende overwinning voor een hardwerkend en goed spelend FC Binnenmaas.

 

Bovenaan is de stand nu als volgt: 1e FC Binnenmaas (18 punten uit 7 wedstrijden), 2e Vierpolders (15 punten uit 6), 3eOud-Beijerland en Rozenburg (15 uit 7), 5e ’s Gravendeel (14 uit 7).

NB: De eerste periode bestaat uit 8 wedstrijden.

 

A.s dinsdag speelt FC Binnenmaas voor de Palace Casino Cupuit tegen FC IJsselmonde (zondag), aanvang 20.00 uur.Komende zaterdag speelt FC Binnenmaas vriendschappelijk thuis tegen Hellevoetsluis, aanvang 14.30 uur.

 

Het 2e elftal heeft zaterdag in Zuidland een knappe overwinning geboekt. De mannen van trainer Brayen Wolff bogen tegen Zuidland 2 een 4-2 achterstand om naar een 4-5 overwinning.

Doelpuntenmakers: Sjoerd v.d. Pers 2x, Lars Brinkman 1x, Desley v.d. Boogaard 1x en Milton Keeldar 1x.

Het 2e elftal staat met 9 punten uit 6 wedstrijden op de 5eplaats.

 

Komende zaterdag speelt het 2e elftal uit tegen Hellevoetsluis 2, aanvang 12.30 uur.