Aan het einde van vorig seizoen is het idee ontstaan om in de herfstvakantie op trainingskamp te gaan. Uiteraard werd het idee door de meidengroep van de MO17 goed ontvangen. Na het uitwerken van dit plan is er gekozen om van 25-28 oktober te vertrekken richting het Gardameer in Italië.

Dag 1: Donderdag 25 oktober vertrekken wij met de groep, zoals het hoort bij uit wedstrijden, bij de Poort van FC Binnenmaas. Ieder in het nieuwe trainingspak. Wij zijn Jaco Spiering erg dankbaar dat hij deze super meiden groep wil sponsoren. Op naar Eindhoven! Wij worden weggebracht door de ouders en na het afscheid met een bak koffie gaat de trip nu echt beginnen. De vlucht naar Bergamo verloopt voorspoedig. Als iedereen de koffer heeft gaan we eerst op Italiaanse bodem eten en proeven de meiden echt Italiaanse eten bij de McDonald. De boodschappen zijn binnen en we rijden richting Moniga del Garda waar we gedurende deze trip verblijven.

Dag 2: Helaas is het niet gelukt om een oefenwedstrijd te regelen. De italiaanse voetbalploegen hadden allemaal competitieverplichtingen. Gelukkig staat er genoeg op het programma. Wij gaan naar Verona waar een speurtocht is uitgezet door de stad. Er moeten foto’s gemaakt worden van de toeristische plekjes van Verona. Beetje shoppen, lekker eten. Een gezellige dag. Bij het park aangekomen verzorgen we een heerlijke BBQ. Onder de bezielende leiding van quizmaster Ed Van Rooijen sluiten wij deze dag af met een voetbal quiz.

Dag 3: Als iedereen ontwaakt blijkt het te regenen, waardoor het programma noodgedwongen moet worden omgegooid. Wij gaan in de ochtend naar een winkelcentrum en sluiten daar af met een heerlijke lunch. Het blijft regenen maar wij laten ons niet tegen houden om het levend Stratego spel te spelen. Het gaat er op sommige momenten fanatiek aan toe…. niemand wil verliezen! net een voetbal wedstijd. Wij sluiten deze dag af met een FC Binnenmaas en muziek quiz.

Dag 4: Dit betekent dat wij naar huis moeten. Wij vliegen om 10.40 uur weer naar Nederland. Als wij weer veilig geland zijn staan de ouders ons op te wachten. Tijd om afscheid te nemen van elkaar. Wij kunnen met de meiden terugkijken op 4 superleuke en gezellige dagen!