Met gespannen koppies lopen de jongens van FC Binnenmaas JO11-1 het sportcomplex Varkenoord op. Vandaag toch wel een beetje meer spanning dan normaal, het blijft leuk om op het complex van Feyenoord te mogen spelen. Tegenstander vandaag SC Feyenoord JO11-2. Deze staan in de competitie, met een punt minder,  één plekje onder ons dus moeten we de punten pakken om ze voor te blijven in de tussenstand.

Het weer ziet er niet al te best uit, met de warming-up komt het met bakken uit de hemel. Gelukkig klaart het weer op als het eerste fluitsignaal klinkt en zou het de hele wedstrijd vrijwel droog blijven.

De eerste minuten is het even aftasten. Oscar speelt de bal over rechts in de voeten van Jack. Jack speelt Carmijn aan die hem weer mooi klaar legt voor Jack die hem snoeihard  in het net schiet. De jongens vliegen elkaar in de armen, 0-1! Binnenmaas blijft goed voetballen en geven Feyenoord weinig tot geen kans om ons doel te bereiken. Als er dan een kans komt voor de tegenpartij hebben ze pech want wij hebben Finn op doel staan en die staat een hele goede wedstrijd te keepen. Finn geeft de bal mee aan Koen en deze krijgt ruimte om op te dribbelen, zo veel ruimte dat hij ver door kon lopen en van afstand de 0-2 binnenschiet. Na de eerste time-out worden Jack en Carmijn gewisseld voor Olav en Jayson. Olav laat er geen gras over groeien en scoort een zuivere hattrick. Oscar speelt een perfect lange bal lang de rechterkant op Olav en met grote passen staat hij voor het doel, keeper is kansloos, (0-3) niet veel later doet Dion het vanaf de andere kant en scoort Olav de 0-4. De 0-5 schiet Olav van afstand achter de keeper. Rust. Wat een weelde, halverwege de wedstrijd en al met 0-5 voorstaan. De jongens doen het helemaal zelf, ze spelen goed en ze werken hard en dat ook nog als een team. De coach van vandaag, Patrick van Gils, kijkt tevreden en roept de jongens bijeen om de instructies voor de tweede helft te geven.

De jongens van Feyenoord hebben in de rust duidelijk instructies gekregen om feller en beter samen te spelen. Ze nemen even het betere van het spel over van Binnenmaas. Wij hebben nu moeite om de bal naar voren te krijgen. Het lijkt even of de jongens tevreden zijn met deze stand. Feyenoord  maakt het ons erg moeilijk. Na wat gerommel voor ons doel wordt er op het doel geschoten en glipt de bal net door de handen van Finn. 1-5. Feyenoord begint er weer in te geloven en wil snel verder. Binnenmaas is echter wakker geschud en begint weer te voetballen, niet veel later schiet Dion op aangeven van Carmijn de bal in het doel. (1-6) Onze jongens nemen de regie weer in handen en combineren er weer lekker op los. Bret en Dion over links, in het midden Koen, Victor en Olav. Op rechts spelen Jayson en Carmijn.  Met een aantal goede reddingen weet Finn zijn doel verder schoon te houden maar wij willen er nog wel een paar bij prikken. De jongens blijven kansen creëren. Carmijn raakt de paal, Koen de lat. Olav tikt even later beheerst de 1-7 binnen op aangeven van Dion.  Dion verrast niet veel later de keeper met een hard schot van afstand, 1-8. Het is nog niet klaar want Carmijn geeft de bal vanaf rechts goed voor en is het wederom Olav die zijn vijfde van vandaag er in tikt. (1-9) Einde! Wat een mooie overwinning. De drie punten gaan mee in de tas naar de Hoeksche Waard! De jongens hebben stuk voor stuk het beste van zichzelf laten zien. Een zeer verdiende overwinning!