Afgelopen zaterdag heeft FC Binnenmaas op de Lange Weide in Maasdam ook gewonnen van het stugge Den Bommel. Het werd 3-1.

FC Binnenmaas begon vol overtuiging aan de wedstrijd tegen een sterk verdedigend ingesteld Den Bommel. Het begon al gelijk in de 1e minuut toen uit een corner Riccardo Wijsbroek de bal net over het doel kopte. Daarna volgde een voorzet van Richard vd Wilt, deze bal belande op de bovenkant van de lat. Even daarna kreeg wederom Riccardo Wijsbroek op aangeven van Ralph vd Giessen een goede mogelijkheid om de score te openen. Zijn inzet was helaas te slap. Na een verkeerd opgezette aanval van FC Binnenmaas nam Den Bommel de bal over en zette een vlijmscherpe counter op aan de rechterkant. Na een pass op de linkshalf Johnno Bakker, ging diezelfde Bakker op het doel af en liet Thijs Botterhuis kansloos, 0 – 1 voor Den Bommel in de 17e minuut. Lang kon Den Bommel echter niet genieten van de voorsprong. Binnen 2 minuten zette de ploeg van Fop Gouman de gelijkmaker op het scorebord. Een goede voorzet van Maurice de Boer kwam bij Riccardo Wijsbroek die vervolgens Jannick vd Laan in stelling bracht. Hij schoot de bal langs keeper Sonny Kievit 1 – 1.

Hierna volgde een rommelige fase met van beide kanten veel foute inspeelballen en passes. In de 32e minuut kon Michael Mathilda profiteren van zo’n foute pass. Een van de centrale verdedigers van Den Bommel speelde de bal te zacht terug op keeper Kievit. Mathilda onderschepte deze terugspeelbal, omspeelde de keeper en zette de 2 – 1 op het scorebord. Tegen het einde van de eerste helft zette Den Bommel nog een keer aan. Uit een corner in de 43e minuut belande de bal op de paal, de corner die daarop volgde zorgde wederom voor gevaar voor het doel van FC Binnenmaas. Keeper Thijs Botterhuis zag de bal net voor langs gaan. Net voor rust nog een voorzet van Sven Post op Riccardo Wijsbroek. Die zag zijn kopbal over het doel gaan. Uit de achterbal die hierop volgde nog een kans voor Den Bommel. Ruben dos Rui Dos Santos Fortes kwam alleen voor keeper Thijs Botterhuis. Het was de keeper die de bal met de voeten kon keren. Er werd dus gerust met een stand van 2 – 1 in het voordeel van FC Binnenmaas.

Na rust zette FC Binnenmaas weer aan en dit resulteerde in de 3e minuut gelijk in een kans voor Michael Mathilda. Hierna volgde wederom een wat slappe fase met over en weer veel balverlies en verkeerde passes. In de 73e minuut schoot de in het elftal van Den Bommel ingekomen Maurice Bruggeman snoeihard binnen. Dit deed hij echter in buitenspelpositie waardoor het doelpunt niet werd goedgekeurd door scheidsrechter Pieterman. Dit was het sein voor FC Binnenmaas dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld was. Er werd weer met wat meer druk naar voren gespeeld en dit resulteerde in de 80e minuut in een goede mogelijkheid voor FC Binnenmaas. Michael Mathilda ging op het doel af, maar had helaas geen oog voor zijn medespelers en schoot de bal zelf in het zijnet. Daarna was het tijd voor de in de 72e minuut ingebrachte Daan Leggedoor om zich te laten zien. In de 83een 85e minuut kreeg hij 2 kansen om de score op een veilige marge van 2 doelpunten verschil te brengen. Helaas lukte dat (toen) nog niet. In de 87e minuut scoorde Leggedoor wel. Opeen mooie steekbal van Remon van Prooijen (ook ingebracht in de 72e minuut) die hem voor het doel zette faalde hij niet en zette de 3 – 1 eindstand op het bord.

 

FC Binnenmaas staat nu met 12 punten op een keurige gedeelde tweede plaats samen met de naar de 3e klasse gepromoveerde ploegen Vierpolders en OSV. ’s Gravendeel staat bovenaan met 13 punten.

Volgende week speelt FC Binnenmaas een derby in Oud-Beijerland tegen OSV.

Het 2e elftal heeft zaterdag de vriendschappelijke wedstrijd tegen SHO 3 met 7-5 gewonnen.