Binnenmaas JO11-1- SV Charlois JO11-2, zaterdag 13 oktober 2018

Op deze zaterdagochtend stond de wedstrijd tegen Charlois op het programma. Het was een schitterende dag, wat hopelijk een voorbode zou zijn voor een goed resultaat. Na twee verlieswedstrijden zou een goed resultaat ook zeer welkom zijn. Het team werd deze ochtend mede aangemoedigd door Olav die geblesseerd is aan zijn knie, maar gelukkig wel op de weg terug is. Snel herstellen Olav!

De wedstrijd begon met het maken van een foto van beide teams en de scheidsrechter, dit in het teken van de week van de scheidsrechter. Al die mannen en vrouwen die elke week geheel vrijwillig het mogelijk maken dat er gevoetbald kan worden en het daarbij eigenlijk nooit goed kunnen doen. Respect! Overigens floot de scheidsrechter van deze ochtend, Frans de Geus, uitstekend. Niets op aan te merken.

Het eerste kwart begon met een aantal schermutselingen en wat speldenprikjes over een weer. Al snel kreeg Binnenmaas echter de overhand, wat uiteindelijk ook werd beloond met een doelpunt. Dit na een schitterende aanval over drie schijven, die uiteindelijk eindigde met een mooie steekpass van Carmijn op Dion, die koelbloedig afronde. 1-0 Binnenmaas. Charlois ging vanaf dat moment wat meer de lange bal hanteren, maar er werd bij Binnenmaas achterin geconcentreerd verdedigd. Zo greep Oscar uitstekend in toen een van de spelers van Charlois alleen op de goal afging.

Binnenmaas werkte hard en er werd goed gevoetbald. De bal werd goed rondgespeeld en op de juiste momenten werd de diepte gezocht, met name ook over de zijkanten. Dit resulteerde in een paar goeie kansen. Een schot van Koen ging via een hoofd van een speler van Charlois net over, Dion haalde na een mooie actie de trekker over, maar de bal ging net naast, twee gevaarlijk corners die eindigden in schoten van Victor die maar rakelings naast gingen en Carmijn schoot in de laatste minuut van het eerste kwart nog op de kruising. Kansen genoeg, maar aan het einde van het eerste kwart stond het nog maar 1-0, een gevaarlijke stand.

Het tweede kwart begon met een goede aanval over links, die eindigde met een goed schot van Bret, die het zijn tegenstanders deze ochtend weer erg lastig maakte. Zijn schot ging echter naast. Vervolgens brak er een wat rommelige fase aan, waarbij er aan beide kanten veel balverlies werd geleden. Aan die fase kwam een einde, door wederom een prachtige aanval. Ditmaal was Victor de aangever die Dion wegstuurde, die wederom goed afwerkte. 2-0. Een wat meer veilige marge was bereikt.

Charlois raakte na de 2-0 wat in paniek en daardoor kwamen er kansen om de wedstrijd helemaal in het slot te gooien. Dat gebeurde echter niet en het team van Charlois vond weer wat meer rust. Dat leidde zelfs tot een goede kans, maar door uitstekend verdedigend optreden van Vigo bleef de 2-1 (nog) uit. De wedstrijd werd daarop wat pittiger hetgeen zelfs resulteerde in een korte discussie tussen de scheidsrechter en de trainer van Binnenmaas, maar dat “brandje” was weer heel snel geblust, zoals het ook hoort. Wel zorgde het meer fysieke spel ervoor dat er meer vrije trappen kwamen, zo ook in de 25eminuut. Vrije bal voor Charlois op ongeveer 15 meter van de goal van Binnenmaas. Deze bal werd echt schitterend ingeschoten en was onhoudbaar voor Finn, die daarvoor al een paar keer erg goed had ingegrepen. 2-1. De spanning wasjeweer terug.

Na de 2-1 begon Charlois er weer in te geloven en Binnenmaas raakte een beetje in paniek. Binnenmaas kreegnog wel een vrije schietkans via Jack, maar de keeper van Charlois zat er goed bij. Vervolgens kreeg Charlois een aantal aardige kansen, maar gelukkig waren de verdedigers van Binnenmaas erg wakker. Jamil, Vigo en Oscar stonden echt hun mannetje en sloegen de aanvallen van Charlois steeds kundig en door hard werken af. En kwam er dan toch een keer en bal op de goal stond Finn zijn mannetje.

Hoewel Charois wat meer aandrong, kwam Binnenmaas er een paar keer gevaarlijk uit. Zo schoot Bret na een goede uitbraak fraai op goal, maar de keeper van Charlois pakte de bal goed. Het tweede kwart eindigde met nog twee kansen voor Binnenmaas, maar de ruststand was 2-1.

Charlois kwam beter uit de rust en begon sterk aan het derde kwart. Binnemasas hanteerde in die periode wat meer de lange bal, hetgeen wel meteen resultaat opleverde. Koen ving een afvallende bal goed op, gaf  een mooie pass op Carmijn en die rondde beheerst af. 3-1. Weer de veilige marge van 2. Even later zou de marge zelfs drie worden, nadat Bret na één van zijn goede rushes aan de linkerkant perfect voorgaf op Carmijn, die prima afrondde. 4-1. De buit leek binnen.

Kort na de 4-1 kwam Charlois er echter met een prima aanval door. De eerste inzet werd nog uitstekend door Finn gepareerd, maar de bal kwam voor de voeten van een speler van Charlois, die de bal binnentikte. 4-2. Charlois ging er weer een beetje in geloven en er brak weer een rommelige periode aan, met weinig voetbal en veel fysiek spel. Net op het moment dat Binnemaas weer een beetje meer begon te voetballen, spatte een afstandsschot van Charlois op de lat boven Finn. Binnenmaas kwam met de schrik vrij.

Alsof Binnenmaas door die knal op de lat wakker werd geschud, begonnen de jongens weer echt goed te voetballen, hetgeen resulteerde in meerder kansen. De grootste was voor Bret, die weer eens goed op links was doorgebroken en alleen op de keeper afging. In plaats van zelf te schieten, wat ook zeker had gekund, laat Bret zien een ware teamspeler te zijn door de bal prima breed te leggen op Koen, die de bal net mist. Dit had de 5-2 kunnen en misschien wel moeten zijn. Ook Jack krijgt daarna nog een prima kans na een prachtige aanval, maar zijn inzet gaat over de goal.

In het vierde kwart speelde Binnenmaas erg sterk en creëerdeverschillende goede kansen. Zo nam Carmijn een lange bal van achteruit prima aan en speelde de bal mooi door naar Dion, die net naast schoot. Na één van de vele uitstekende verdedigende acties van Jamil, kreeg Victor de bal en gaf een prima pass op Carmijn die net over mikte. Een prachtige aanval over drie schijven eindigde bij Koen, die net naast schoot. Net op het moment dat spelers en publiek dachten dat de drie punten binnen zijn, scoorde Charlois in de zestigste minuut uit het niets nog de 4-3. Eerlijk is eerlijk, de bal vloog erg mooi de kruising in. Na nog een paar minuten billenknijpen klonk het verlossende laatste fluitsignaal en konden de drie punten worden bijgeschreven.

Erg goed gedaan kanjers. Keihard voor elkaar gewerkt en niet opgegeven toen het even moeilijk ging. Op naar de volgende pot!