Na de zo jammerlijk verloren laatste bekerwedstrijd stond vandaag de eerste wedstrijd van de competitie op het programma. Direct al een pittige, want Slikkerveer is altijd al een gelijkwaardige tegenstander geweest. De jongens wisten dus dat ze vanaf het begin er bovenop moeten zitten.

Iets na 10 uur start de wedstrijd en Slikkerveer laat direct zien dat ze de punten graag thuis houden. Ze zetten direct druk op onze jongens en creëren zelfs al wat kansen. Binnenmaas moet duidelijk nog even wakker worden. Gelukkig duurt het niet lang want tegen de verhouding van de eerste minuten in is hetBinnenmaas die het eerste doelpunt maakt. Dion kan na een goede actie op links de bal voorgeven en Koen tikt de bal achter de keeper.  (0-1) lekker! Een minuut later is het Dion zelf die van afstand de 0-2 laat aantekenen. De wedstrijd gaat door met aan beide kanten kansjes die er net niet in gaan.  Dat de wedstrijd nog lang niet gelopen is blijkt snel want Slikkerveer maakt de aansluitingstreffer (1-2). Vrij snel daarna een goed schot op doel waarbij de tegenstander het doelpunt al telt maar de scheidsrechter deze niet toekent omdat Finn hem goed van de lijn plukte. Dit zorgt voor onrust bij de coaches van de tegenpartij die tijdens de eerste time-out verhaal halen bij de scheids. Deze was er direct klaar mee en verliet het veld. Het was dus even wachten op een nieuwe scheidsrechter. Toen deze er was konden we weer verder. Bret werd gewisseld voor Jack en deze nam zijn plekkie linksachter van hem over. Jamil en Oscar maken de defensie compleet. Jack stuurt Dion weg over de linkerkant, deze speelt twee man uit en schiet op het doel, via de eerste paal gaat de bal met een prachtige curve het doel in, 1-3.. dit gaat lekker! Binnen de minuut is het Slikkerveer weer die de aansluiting maakt, 2-3. Het blijft erg spannend. Net voor rust is het Olav die de brommer weer even aanzet en de 2-4 er in schiet. Er is hard gewerkt deze eerste helft maar doordat de tegenstander veel druk zet is het moeilijk voetballen.

De tweede helft beginnen de jongens niet scherp genoeg en krijgt Slikkerveer toch weer de aansluiting door de 3-4 binnen te schieten. Het blijft ontzettend spannend. Net voor de tweede time-out weet Koen de keeper te verrassen met een afstandsschot en brengt de marge weer op 2.  Ook na de time-out is Binnenmaas niet scherp en krijgen we er direct twee tegen en is de stand zelfs gelijk (5-5). Wat een spannende wedstrijd. Het is mooi om te zien dat de jongens hun koppies wederom niet laten hangen en er vol voor blijven strijden. Bret wordt door Victor weggestuurd en schiet ons weer op voorsprong (5-6) maar ook hier heeft Slikkerveer een antwoord op en scoort weer de gelijkmaker (6-6). Langs de kant beginnen de supporters onrustig te worden, het zou toch niet weer zo gaan als vorige week.. in de laatste minuten toch nog verliezen.. Gelukkig was dit niet zo, in de laatste minuten werd er nog goed gecombineerd, mooie driehoekjes met Carmijn, Olav, Bret en Dion. Achterin werd door Jamil, Oscar en Koen alles op alles gezet om te voorkomen dat Slikkerveer nog zou scoren. Gelukkig kregen ze de bal niet meer achter Finn. Wij kregen echter nog wel een paar kansen en Olav wist er hiervan twee te benutten en bracht de eindstand op 6-8 in het voordeel van FC Binnenmaas!

De jongens hebben gevochten voor elke meter en de drie punten mee naar huis genomen!

Top gedaan jongens!