Afgelopen zaterdag ontving FC Binnenmaas op sportpark De Lange Weide voor de bekercompetitie het tweede elftal van Barendrecht. Voor aanvang van de wedstrijd werd er eerst een minuut stilte gehouden in verband met het overlijden van de heer Gerrit Rijsdijk, erelid van FC Binnenmaas.

Daarna kregen de toeschouwers een aantrekkelijke en spannende wedstrijd voorgeschoteld. Beide teams speelde in een hoog tempo met veel druk op de tegenstander. In een gelijk opgaande wedstrijd ontstonden er voor beide teams kansen. Na een aantal kansen was het halverwege de eerste helft Sven Post, die met een sublieme stiftbal Binnenmaas op1-0 bracht.

Vlak voor rust werd het zelfs bijna 2-0 voor Binnenmaas. Na een knappe onderschepping van Riccardo Wijsbroek, bood hij Lars Brinkman de kans om te scoren. Zijn inzet werd echter door een fraaie redding van de keeper van Barendrecht gekeerd.

Het eerste gedeelte van de tweede helft was Barendrecht de betere ploeg. Het kreeg in deze periode ook een aantal kansen, hetgeen halverwege de tweede helft resulteerde in de gelijkmaker, 1-1. In eerste instantie redde keeper Thijs Botterhuis fraai, echter in de rebound was het dan toch raak. Na dit doelpunt was het Binnenmaas dat het betere van het spel had en kreeg het veel kansen. Deze werden echter jammer genoeg gemist. Ook de keeper van Barendrecht had hier met een paar knappe reddingen een aandeel in. Tot overmaat van ramp trad in de 90e minuut een voetbalwet in werking, scoor je zelf niet, dan doet de tegenstander het en dat gebeurde dan ook. Vanuit een counter van Barendrecht, werd het 1-2. Ver in de extra tijd kreeg Binnenmaas toch nog de gelegenheid om de gelijkmaker te scoren. Een hele grote kans werd echter door meerdere spelers van Binnenmaas gemist. In een gelijk opgaand duel was het dan ook uiteindelijk Barendrecht dat met de winst naar huis ging.

Volgende week zaterdag speelt FC Binnenmaas zijn laatste bekerwedstrijd. Er wordt dan in Mijnsheerenland tegen GOZ gespeeld, een heuse streekderby.

Het 2e elftal heeft zaterdag zijn tweede bekerwedstrijd gespeeld. In een thuiswedstrijd tegen Smitshoek 4 werd met 5-2 verloren.