Zaterdag 23 juni was het dan zover.
De finaledag van de HW-bokaal 2018.
Deze finaledag wordt georganiseerd door en bij SV Heinenoord.
Het is een drukke en belandde dag voor FC Binnenmaas die maarliefst in 7 finales is te bewonderen.

We trappen af met onze meiden van de MO13-1. De tegenstander is SHO MO13-1.
We komen al snel op voorsprong door Tess Kelder. We blijven kansen creëren maar helaas worden de kansen niet verzilverd. SHO maakt de gelijkmaker 1-1.
Dan zijn wij weer aanzet. Er volgen goede combinaties die leiden tot de 2-1. In de laatste minuten van de pot wordt het 2-2 en dat betekend dat we penalty’s gaan nemen. Er volgt een lange en spannende penalty reeks die helaas wordt beslist 8-9 in het voordeel voor SHO. Jammer meiden!!!!! Hard gewerkt we zijn TROTS op jullie!!!

De volgende pot op het programma zijn de boys van de JO10-1. Zij spelen tegen SSS JO10-1. De wedstrijd start wat gespannen van onze kant. Dit levert direct al gevaar op voor onze goal. Na 5 minuten is de rust gevonden en start het wel bekende tikitaka spel. Wat een genot om te zien Dion opent de score. 0-1 daarna is het wederom Dion die de 0-2 aantekent.
Koen verschalkt de meer dan uitstekende keeper van SSS vanaf een meter of 18 0-3. SSS maakt kort voor de rust de 1-3.
Na de rust gieren de zenuwen door ons lijf en laten we SSS terug komen in de wedstrijd, wij creëren veel kansen maar de sluit post van SSS is echt van fenomenale klasse. Het is inmiddels 3-3. Victor wordt op rechts diep gestuurd en schiet de 3-4 binnen. Ontlading bij de fans maar er zijn nog wat minuten te spelen. SSS die veelal de langbal speelt ontglipt aan ons oog en de rechtbuiten maakt knap de 4-4. Wij zetten nog 1 keer aan en dat loopt Carmijn werkt in de laatste minuut de bal slim achter de SSS keeper en zo is de 4-5 een feit en de HW-bokaal2018 voor ONS!!!!!
Keurig gedaan en verdiend gewonnen.

Direct na de huldiging van JO10-1 stond de wedstrijd van JO11-1 op het programma. GOZ JO11-1 is de tegenstander, geen onbekende voor ons aangezien we met elkaar in de competitie speelde. Het team van GOZ telde vandaag een aantal onbekende gezichten. De wedstrijd staat onderleiding van de voorzitter van SV Heinenoord Arie vd Berg. We starten wat afwachtend en dat brengt GOZ in het zadel. Een vrije trap van een meter of 16 zeilt achter Timo 0-1.
We gaan weer beter voetballen en dan vinden we elkaar makkelijk Fedde maakt de gelijkmaker!!!! 1-1. Er volgt een wedstrijd waarin een hoop strijd wordt geleverd doelpunten over en weer terecht of onterecht. De einduitslag wordt in de laatste minuten bepaalt op 4-4. En dat betekend penalty’s. Menig supporter langs de kant zet zijn geld op GOZ die beschikken over een boomlange keeper, maar wij hebben TIMO!!! Die pakt maar liefst 3 pingels. Hierdoor is FC Binnenmaas JO11-1 de terechte winnaar en gaat de HW-bokaal2018 mee naar huis!!!!

Tijdens de wedstrijd van JO11-1 is FC Binnenmaas JO17-1 gestart aan hun finale tegen SSS JO17-1. Onze JO17-1 komt al snel op de juiste koers en gaat rusten met een 1-0 voorsprong. Helaas brengt de 2e helft minder goed voetbal en gaat de winst aan onze neus voorbij, de uitslag is uiteindelijk 1-2 in het voordeel van SSS. Jammer boys hard gewerkt.

Het is nu tijd voor een trots van onze mooie vereniging. De MO17-1 komt in actie. Voor deze meiden is een finale spelen geen onbekende.
SHO MO17-1 is ook geen onbekende tegenstander en zijn gewaagd aan onze meiden. Deze wedstrijd lijkt op een schaakspel waarbij er vooral veel strijd geleverd wordt op het middenveld.
Onze meiden hebben het overwicht echter leidt dit niet tot doelpunten. Kansen zijn er over en weer maar het blijft 0-0.
Dit betekend penalty’s!!!!
De penaltyreeks werd in ONS voordeel beslist en dat betekend dat ook nu weer de HW-bokaal2018 in deze categorie mee gaat naar sportpark de lange weide.
Super gedaan meiden een prestatie van formaat.

Tijden de wedstrijd van de grote meiden (MO17) staat er een nieuwe generatie jongen talentvolle meisje te trappelen. FC Binnenmaas MO9-1 mocht aantreden in de Troostfinale tegen SV Heinenoord MO9-1.
En tegelijker tijd speelde de MO11-1 tegen SSS MO11-1.
Onze meisjes van de MO9-1 beschikken over veel talent en dat was ook terug te zien in de uitslag. Het werd maarliefst 11-5 in ons voordeel.
De meisjes van de MO11-1 hadden het zwaar en moesten heel hard werken tegen de fysiek sterkere en grotere meiden van SSS. Maar wat hebben onze meisjes dit goed gedaan. De ere treffer was nog wel aan ons besteed maar uiteindelijk trok SSS aan het langste eind.
Super gedaan meisjes!!!! Dit belooft veel goeds voor de toekomst!!!

Al met al een mooie dag om TROTS op terug te kijken en welke de komende jaren nog meerder HW bokaal finales gaat opleveren!!!!!