Vrijdag 15 juni was het dan eindelijk zover: het Nevelhorst-toernooi 2018. Na een aantal maanden voorbereiding (zowel geestelijk als lichamelijk) waren we klaar om er een onvergetelijk weekend van te gaan maken. Met een groep van 12 helden van FC Binnenmaas 8 (en Leon Heijmans, onze oude dribbelaar op de rechterflank) vertrokken we naar het pittoreske Didam. Daar kregen we een mooie legertent toebedeeld om ons een weekend lang in uit te leven. Met een totaal van +- 30 teams was het direct een grote bende op het veld waar alle legertenten stonden: bier, muziek…en opvallend veel vrouwenteams! Dat kwam de gezelligheid zeker ten goede! Vrijdagavond werd uiteindelijk een geslaagde avond in de sporthal op het terrein, welke omgebouwd was tot enorme feesttent. Rond een uur of 5 ging uiteindelijk de muziek uit in de tent en was het alweer bijna tijd voor de 1e wedstrijd…een prima voorbereiding voor de wedstrijden van de volgende dag….

Zaterdag stonden er 8 (!) wedstrijden op de planning. Normaal al een hele opgave voor de helden van FCB8, maar na een nacht van 3 uurtjes een haast onmogelijke opgave. Na een prima ontbijt met het complete team werd begonnen met de 1e wedstrijd. Deze wedstrijd werd helaas verloren en ook in de 5 wedstrijden die daarop volgde werden er in totaal maar 2 punten behaald. Waar was het tiki-taka voetbal wat we normaal altijd zien bij FCB8? Maar…onder toeziend oog van de geblesseerde Ardy en onze Kannibaal werden de laatste 2 wedstrijden zowaar gewonnen. Met oogstrelend voetbal hadden we zelf de harten gestolen van onze buurvrouwen: het Vrouwen1 elftal van VV Leo uit Loon. Dit leuke en gezellige damesteam (‘De Waterzakken’) kwam ons aanmoedigen. En wat de oplettende toeschouwer direct opviel: er was ineens veel meer inzet en het tempo deze wedstrijden lag een stuk hoger… Toeval? Of was er een andere oorzaak? We zullen het nooit weten…

‘s Avonds stond er een heerlijk buffet voor ons klaar met o.a. spareribs, kipfilet en grote schnitzels. Er werd flink opgeschept want een goede bodem was nodig om de nacht door te komen. Het feest wat volgde in de  warme feesttent was helemaal top en tot in de late uurtjes werd er genoten van prima muziek, bier en *gecensureerd*…

Zondagochtend konden we gelukkig iets langer onze roes uitslapen en ons daarna voorbereiden op de laatste wedstrijddag. We mochten namelijk als nummer 4 aantreden in de halve finale (hadden we zaterdag de laatste 2 wedstrijden toch iets te goed ons best gedaan?). Er werd eerst weer gestart met een ontbijt en aansluitend begon de halve finale tegen DVC’26 uit Didam. Helaas konden we geen tiki-taka voetbal laten zien en werd deze halve finale met 2-0 verloren. Einde toernooi. Niet iedereen had er dit keer problemen mee dat we verloren, anders hadden we de finale ook nog moeten spelen…stel je voor…

Moe en voldaan werd er nog een douche gepakt in de kleedkamer en daarna konden we onze buurvrouwen gaan aanmoedigen in hun halve finale en daarna zelfs in de finale. Na 2 bloedstollende penalty series werden zij wel kampioen: gefeliciteerd! Volgend jaar komen zij terug om hun titel te verdedigen en ook FCB8 zal dan weer van de partij zijn.

Mannen bedankt, het was een topweekend!

Didam 2019: Here we come!