Maandag 28 mei, een warme zomeravond met Heinenoord als gastheer voor de 1/2 finale van de JO11-1 tegen SSS JO11-1. 2 jaar geleden in de F categorie werd SSS met 4-0 verslagen als opmaat voor de uiteindelijke winst in de finale. Dit keer waren de voortekenen niet bepaald gunstig. In de loop van het seizoen was er al 4x verloren van SSS met een totaal saldo van 6-15.

FCB JO11-1 is een grillige ploeg. Winnen van de top en verliezen van de bodemploegen is het seizoen in een notendop. Maar als de koppies fris zijn en de instelling goed een ploeg om rekening mee te houden. Onderschat.

Vanaf de 1e minuut was de scherpte daar. De meeste duels werden gewonnen en een snelle tegengoal vermeden. Daardoor groeiden we in de wedstrijd en ontstonden langzaamaan kansen.

Er was veel ruimte achter de verdediging en nadat een verdediger van SSS op de middenlijn over de bal maaide pikte Fedde de bal op en maakte het karwei koelbloedig af, 1-0. Kort daarna weer een diepe bal. Fedde was weer attent, omspeelde de keeper, 2-0. Niet veel later trapt Timo uit. Fedde neemt aan, kapt achter z’n standbeen, passeert zijn man en stuurt een lasergestuurde bal op de diepgaande Rowan die ook koelbloedig blijft, 3-0. SSS is het helemaal kwijt en mocht niet klagen over de stand.

De 2e helft begint met een prachtige aanval van FCB. Milan zet voor en Max maakt bijna een wereldgoal. SSS knokt voor zijn laatste kans en krijgt kansen, echter verdedigend wordt alles vakkundig aangepakt. Maxim knalt een pasr minuten later op doel, de keeper keert half en Milan is scherp op de rebound4-0. De wedstrijd is gespeeld. Het wordt uiteindelijk 5-0. Een uittrap van Timo valt tussen keeper en laatste man, Fedde pakt het cadeautje gretig uit. SSS forceert nog met de moed der wanhoop maar vandaag zit het er niet in.

De talenten even apart uitgelicht:
Timo, keeper, geweldige reddingen op kanonskogels van de spits
Ryan, back, scherp in de duels, attent verdedigd en keihard gewerkt
Matthijs, back, geeft goed rugdekking, positioneel sterk en goede passing
Daan, centraal achter, longen als een paard, en alle gaatjes dichtend met zijn snelheid
Rowan, allrounder, technisch goed, ultieme teamspeler, prachtige loopactie
Milan, rechtsvoor, kappend en draaiend een plaag voor zijn tegenstander en alert op rebounds
Maxim, klassieke linksbuiten, grillig met geniale ingevingen en als ie zijn dag heeft niet te stoppen
Fedde, centraal voor, ook grillig en gezegend met inzicht, passing, doelpunten

SHO verliest verrassend van GOZ, de laatste horde op weg naar prolongatie van de beker van 2 jaar geleden. 23 juni 1430 moet het karwei worden afgemaakt. Zet m op mannen en breng die beker naar Binnenmaas

Verstuurd vanaf mijn iPad