26-05-2018
Vandaag gingen we vroeg op pad naar Middelharnis, aangezien de A29 deels was afgesloten nog wat vroeger dan normaal. We zijn vandaag niet geheel compleet en worden aangevuld met Sijmen, Jordy, Davide en Daniël uit de JO13-2. De warming up is goed van onze kant en met een fris briesje vanaf het Haringvliet is het goed uit te houden.
De eerste paar minuten zijn voor DJS die ons direct onder druk zetten, maar de verdediging onderleiding van Esmee staat goed. Ook is onze goalie Mark een aantal keer alert en blijft de 0-0 op het bord.
We krijgen wat meer grip op het spel. Vooral ons middenveld is lekker dynamisch Sebastiaan, Thijmen, Jordy en Davide maken flink wat meters en weten zo Quinn en Karsten een paar keer weg te sturen, helaas nog geen grote kansen.
Er volgt een corner, Thijmen achter de bal, in de scrimmage valt de bal voor de voeten van Daniël, die de bal rakelings overschiet, de meegereisde FCB supporters veren op en tellen de goal al helaas. Niet veel later wordt Quinn bereikt op een goede steekpass van Davide, Quinn schiet iets te vroeg en te ver van de goal, jammer. We blijven DJS onder druk zetten, Jordy gaat na een duel onderuit in de zestien, de FCB fans claimen een “pingel” maar deze wordt terecht niet toegekend. FCB blijft in bal bezit het is Quinn die Karsten diep steekt, 1 op 1 met de keeper is dit Karsten zijn kwaliteit 0-1!!!!! TERECHT en geheel volgens verhouding. Niet veel later blaast de goede scheidsrechter voor de rust.

De boodschap van de trainers is duidelijk snel de 0-2 maken zodat DJS niet in de wedstrijd kan komen.
Dit is niet tegen dovemansoren gezegd.
De verdedigers van FCB staan hoog en pompen alle ballen naar onze snelle aanvallers. Op een diepe pass van Lara ontsnapt Quinn aan de ogen van de verdedigers zijn goede solo beëindigd met een schot op de paal.
Niet veel later steekt Davide, Quinn weer diep,Quinn omspeelt de keeper en rond af op de paal. FCB blijft gas vooruit geven.
Mike stuurt op de rechterkant Quinn weer diep, wederom omspeelt hij de keeper maar ook nu weer raakt de bal de kruising. Er wordt door menig FCB supporter geroepen om een “wissel” maar gelukkig besluit de trainer Quinn te laten staan.;-)
De koek is even op voor FCB en dan lonkt het gevaar. De eeuwen oude voetbal wet is alom bekend, als je zelf de kansen niet maakt dan krijgen je de goal tegen.
Er volgen een paar hachelijke minuten maar de verdedigers, Lara, esmee, Daniël en Mike voeren hun taken prima uit, het hele team verdedigd mee. Dat is de plus van vandaag, er wordt door IEDEREEN hard gewerkt. Maar we hebben ook geluk want het vizier van een aantal aanvallers van DJS is verre van scherp.
De goed fluitende scheids gaat, na een ongelukkige botsing tussen Thijmen en DJS speler, onnodig in de fout en geeft Thijmen de gele kaart voor een elleboogstoot. Trouwe volgers van JO13-1 weten dat Thijmen zoiets nooit bewust zou doen maar de scheids beslist anders. Sebastiaan die zijn ongenoegen over deze beslissing uit krijgt ook geel en zo staan we ineens met 9 man.
Een matig momentje in het eerder benoemde goede optreden van de  scheidsrechter.
Met nog 10 minuten op de klok en met 11 tegen 9 spelen we alles of niets.
Het komt goed uit dat de scheids nu iets meer oog voor ons heeft. Een vrije trap net over de middenlijn. Die is prooi voor onze esmee. Heel FCB staat in en rond de 16.
Esmee legt aan en pompt de bal met een mooie boog de zestien in, een keer stuiteren en zo op de punt van de schoen van Quinn die goed en snel reageert. 0-2!!!!!!!! Er wordt nog buitenspel geclaimd door DJS maar de scheids is niet te vermoeren.
De met geel bestrafte spelers mogen weer het veld in en zo spelen we de laatste minuten 11 tegen 11 uit.
De WINST is voor ONS.
De supporters hebben genoten van een hardwerkend FCB die voor elkaar door het vuur ging, iets wat een groot aantal supporters lang niet heeft gezien.
GOED GEDAAN!!!!
Laat dit een opmaat zijn voor de komende toernooien.