Zinkwegse Boys – Binnenmaas

Eindstand: 0-4
Ruststand: 0-2

Vandaag speelde Binnenmaas uit tegen de Zinkwegse Boys die nog niet veilig zijn en zeker vol aan de bak moesten. In de 2e minuut leek dat ook te gaan gebeuren want na slordig verdedigen kon Martijn van Zuuren alleen af op onze doelman Joey de Jong, maar de doelman van Binnenmaas wist de vroege goal te voorkomen. Daarentegen was het in de 4e minuut wel raak voor Binnenmaas. Sven Post schoot van redelijke afstand op doel en de bal was lastig genoeg voor de doelman Stephan van Ruiven, hij liet de bal los zodat de oplettende Kevin Kuijer de 0-1 binnen kon tikken. Binnenmaas speelde verder verzorgd voetbal met snelle en goede aanvallen, waar de thuisploeg niet tegen opgewassen was. In de 23e minuut werd het dan ook 0-2, het was Danny Maijers die de bal op kon pikken na een overtreding op Sven Post en wist beheerst binnen te schieten en de ruststand op het scorebord te zetten.

De 2e helft begon Binnenmaas net zo sterk als in de eerste helft en in de 52e minuut was het dan ook alweer een doelpunt. Het was Charlie de Graaf die van grote afstand de bal in de rechterkruising wist te krijgen. Een precisie schot wist hij te vertellen, maar na een paar biertjes op de voetbal kwam de waarheid naar boven, het was een belabberde voorzet die schitterend in de kruising ging, maar deze tellen ook dus daarom staat Charlie weer in het verslag als doelpuntenmaker. 2 minuten later was het alweer raak voor Binnenmaas, Danny Maijers had een goede voorzet in huis vanaf de achterlijn waardoor Remco van der Stel de bal hard kon binnen schieten 0-4. De rest van de 2e helft was het een regen van kansen voor Binnenmaas en ze hadden dan ook meer doelpunten kunnen/moeten maken. Het voetbal was goed en de éne mooie aanval kwam na de andere mooie aanval. Toch bleef het bij 0-4 en werd de Zinkwegse Boys een grotere nederlaag bespaard. Deze wedstrijd had nog wel een bijzonder moment voor Delano Wolff, hij maakte zijn debuut in het eerste elftal!

Volgende week speelt Binnenmaas hun laatste thuiswedstrijd van de officiële competitie. Daarna gaan we de nacompetitie in en weten we ook wie onze tegenstanders zijn. Voor nu is het puur in vorm blijven en geen blessures oplopen, maar als wij deze vorm vasthouden dan maken we zeker een goede kans tegen iedere tegenstander.

Alexander Kranendonk