Zaterdag 5 mei vieren wij onze vrijheid. Voor de JO10-1 staat deze gedenkwaardige dag in het teken van een internationaal tornooi (Belgisch) net over de landsgrens bij onze zuiderburen onder de rook van Antwerpen. We vertrekken richting het zuiden, helaas veel files wat tot flinke vertraging leidt. Gelukkig zijn we tijdig aanwezig. De zon doet zijn uiterste best en zorgt voor een aangename temperatuur.
De JO10-1 is vandaag vanwege diverse vakanties niet geheel compleet en wordt aangevuld met maar liefst 5 verse en fitte krachten, Sverre, Jayson, Dani uit de JO9-1 en Bas en Finn uit de JO10-2 komen ons team versterken.
We spelen vandaag 8 tegen 8 op een verkleind halfveld, zoals de regels volgend seizoen in Nederland gaan gelden voor JO11 en JO12. Een mooie testcase voor ons.
We mogen de eerste match aanvangen tegen de gastheer KSK Donk Ekeren.
Gelijk een voltreffer want zij spelen op het 1 na hoogste niveau in België.
Het is in het begin wat zoeken naar automatisme en wennen aan het veld.
Maar dan is er al snel niets meer aan de hand, alle jongens op het veld willen graag en hebben de zelfde basistechnieken onder controle. Helaas is onze tegenstander iets fysieker en is het geluk aan hun zijde. We verliezen nipt met 0-1.
We kunnen even bijkomen en vooral goed drinken.
De volgende match is KVV Zelzate de tegenstander. Bij ons heerst er ondanks het nipte verlies vertrouwen in de groep.
De VIBE is goed.
We zetten Zelzate gelijk onderdruk, binnen 1 minuut verschalkt Jamie de keeper 0-1. Een lekker begin. We zetten gelijk weer vol druk vooruit Zelzate raakt wat in paniek en verschalkt zelf de eigen keeper 0-2. We zetten even iets minder druk veroveren snel de bal en gaan doen waar we GOED in zijn, VOETBALLEN. Wat een genot om naar te kijken, tikitaka. De 0-3 hangt dan ook in de lucht Sverre rond hem beheerst af. We gaan rusten en wisselen van helft.
Zelzate heeft niet heel veel in te brengen tegen ons goede spel Stach wordt diep gestuurd en schiet de 0-4 binnen.
Het is en blijft onze wedstrijd, Sverre stuurt met een steekpass Dani diep, Dani zijn linker is “hot” en krult het balletje beheerst van ca 15 meter over de keeper 0-5. Een terechte overwinning van een goed spellend TEAM!!!!
De laatste poule match is SEJA de tegenstander. Onze boys zijn in hun element lekker voetballen met elkaar!!!
De wedstrijd start dan ook voortvarend want binnen de minuut ligt de bal al achter de keeper Sverre stuurt Jamie diep die de 1-0 aantekent. SEJA komt er een paar keer gevaarlijk uit maar de verdedigers Jamil, Jayson en Koen doen hun werk uitstekend en natuurlijk onze sluitpost Finn pakt een paar lekkere ballen. We verrassen onze tegenstander vaak met de goede snelle opbouw van achteruit. De complimenten krijgen wij dan ook van menig scheidsrechter en de organisatie. Weer terug naar de wedstrijd Dani start aan een solo aan de linkerkant, speelt 2 man uit, waarbij iedereen denkt dat er een voorzet volgt schiet Dani snoeihard achter de keeper 2-0.
In de rust wisselen we wat maar de balans in het team blijft goed. Stach stuurt gelijk vanaf de aftrap Jamie die, die kansen zijn aan Jamie besteed en zo wordt het 3-0.
Wij blijven overheersen en zijn er nog kansen voor Bret en Koen. Jamie heeft het op zijn , heupen na een goede 1-2 met Jayson start hij een solo en rond beheerst af 4-0. Dit is ook de einduitslag.
Met 2 gewonnen en 1 verloren match en een doelsaldo van 9 voor en 1 tegen spelen we om de 3e en 4e plaats. In deze troostfinale ontmoeten KFC SAVA. Deze jongens zijn gemiddeld een kop groter dan onze boys dit geeft ons het juiste signaal, een gewaarschuwd mens telt voor 2. De trainers geven maar 1 opdracht mee, snel scoren en de bal goed rond laten gaan. Zo voorkomen we duels en kunnen we doen waar we goed in zijn, VOETBALLEN!!!
De wedstrijd start gelijk fel, we voetballen ons er onder uit en creëren gelijk een kans. Niet veel later ontsnapt Bret, op aangeven van Bas aan de linkerkant, een felle dribbel naar binnensnijdend en goed hard onder de keeper door betekend de 1-0 voor ons.
Dit werkt bevrijdend voor ons, Carmijn is los kapt 2 man uit en haalt snoeihard uit, keihard in de linkerbovenhoek, de keeper heeft deze bal alleen maar gehoord!!! 2-0.
De boys van SAVA gaan uit een ander vaatje tappen, het wordt fysieker en grimmiger, Sverre wordt hard op zijn kuit geraakt en moet helaas het veld verlaten, de goede scheids grijpt gelukkig goed in. De vrije trap die volgt is prooi voor Koen, die pompt de bal richting de keeper, via de kluts valt de bal voor Stach zijn schoenen en hoppa 3-0!!!! De 3e plaats is veilig.
Er volgen nog wat kansen over en weer maar dat mag geen naam hebben.

Een prachtige en verdiende 3e plaats met medailles en een beker wacht op onze boys. Een mooi avontuur waarin we weer veel hebben geleerd met elkaar !!!!
Ga zo door boys!!!!!