Zaterdag 24 maart  stond de zware uitwedstrijd tegen Spijkenisse JO11-1 op het programma. In de najaars competitie hadden we dik verloren met 7-2 dus we konden onze borst natmaken. Aanvaller Maxim  ontbrak door verrekte enkelbanden maar Seth van de JO11-2 completeerde het team zodat we 1 wissel hadden. Dachten we.

Met een aanvangstijd van half negen moesten we vroeg vertrekken en bleek onze keeper te ontbreken door een stijve nek. Dus geen wissel. Bij Spijkenisse aangekomen waren we in eerste instantie nog verder uitgedund tot 6. Onderweg was Ryan misselijk geworden en overgegeven. Dit leek uit te gaan draaien tot een mission impossible.

Gelukkig was Ryan bereid om te gaan keepen en konden we de wedstrijd toch compleet starten maar zonder wissel. De mannen werden nog even opgepept. Dit moest een wedstrijd worden van wilskracht, doorzettingsvermogen en teamgeest.

Vanaf de eerste minuut zaten we boven op de tegenstander en was er niets te merken van de bijzondere voorbereiding. De wedstrijd was in evenwicht en beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe.

In de loop van de eerste helft was het Binnenmaas die kansen ging krijgen. Aan de rechterkant was Seth zijn tegenstander een paar keer te slim af en 1 van zijn voorzetten zeilde bijna bij de 2e paal binnen. Fedde schoot op de lat en de omhaal in de rebound van Milan ging net naast.

De tegenpartij werd nauwelijks gevaarljk. Daan heerste in het centrum en geflankeerd door Matthijs en Rowan werden alle gaatjes gedicht. Daarnaast werd er ook goed opgebouwd in de omschakeling.

Vlak voor rust ging de sterke centrale verdediger van Spijkenisse over de schreef en trapte Daan na. Zowel de scheidsrechter als de trainers van de tegenpartij grepen goed in. De speler zou pas de laatste 5 minuten van de wedstrijd weer spelen. 0-0 met rust was een resultaat om trots op te zijn en we gingen met een goed gevoel naar de limonade.

De overtuiging dat we onszelf konden belonen met een overwinning kreeg direct na rust gestalte. Fedde schoot op doel, de keeper moest lossen en Milan zette ons uit de draai binnen 1 minuut op 0-1! Dit verhoogde het moraal en bij Spijkenisse sloeg de twijfel toe. De tegenstander gaf steeds meer ruimte weg en daar werd dankbaar van geprofiteerd. Seth geselde zijn tegenstander met goede rushes, Milan kapte en draaide zijn opponent regelmatig dol. De voorhoede werd goed bediend door uitstekende opbouw van Daan, Matthijs en Rowan.

Spijkenisse spartelde nog wel tegen. Ryan greep een paar keer sterk in en voorkwam de 1-1. Na een mooie aanval schoot eerst op Fedde op de paal. Niet veel later viel dan toch de 0-2. Een playstation aanval over meerdere schijven met 1x raken schoot Fedde droogjes binnen. Een doelpunt om in te lijsten, aldus de sportieve trainer van de tegenpartij.

Seth en Milan hadden de 0-3 op de schoen, maar hun keeper greep goed in. Spijkenisse zette alles op alles en Ryan redde nog een paar keer knap. Op aangeven van Seth was het Fedde die de kers op de taart zette met een schot door de benen van de keeper, 0-3!

Een wereldprestatie van het team. Gestreden met een leeuwenhart én goed voetbal. En met complimenten van de trainers van Spijkenisse die concludeerden dat de wil om te winnen bij ons groter was dan bij hun. Klasse gedaan jongens!!!