Binnenmaas 1 – NSVV 1
Eindstand: 5-1
Ruststand: 2-1

Vandaag kreeg Binnenmaas de koploper NSVV op bezoek, een echte derby waar iedereen naar uit keek. De uitwedstrijd werd gewonnen door NSVV dus Binnenmaas had wat recht te zetten.

De wedstrijd begon niet goed voor Binnenmaas, want binnen 8 minuten stond het al met 0-1 achter.
Richard Bras schoot, binnen de 16, de bal droog binnen en dus de voorsprong voor NSVV.
In de 13e minuut kreeg Binnenmaas een goede kans, het was Kevin Kuijer die de bal had gekregen van Leon vd Stel en net niet binnen kon schieten omdat de doelman van NSVV goed stond.
In diezelfde 13e minuut kreeg ook NSVV een grote kans, Peter-Jan Cazander schoot vanuit de draai net over. Het was wachten tot de 26e minuut, want toen was het de beurt aan Binnenmaas om te juichen.
Het was Danny Maijers die snoeihard binnen schoot na een cornerbal vanaf de linkerkant.
In de 36e minuut was er weer een mogelijkheid voor de bezoekers, nu was het Kelvin van der Giessen die op doel kon schieten, maar omdat hij recht op Joey de Jong schoot was het geen probleem voor de doelman van Binnenmaas om deze te stoppen.
Toch was het Binnenmaas die de ruststand bepaalde op 2-1, de doelman van NSVV, Melvin Kruijtfhof, kon een hoge bal niet goed inschatten en daardoor viel de bal voor de voeten van Danny die de bal beheerst binnen schoot.

Binnenmaas kan de 2e helft fris beginnen en komt met maar 1 doel uit de kleedkamer. In de 49e minuut was het Remco vd Stel die net naast schoot en in de 55e minuut was het Kevin Kuijer die net naast schoot na een goede pass van Danny Maijers.
In de 60e minuut was het dan toch weer raak voor Binnenmaas en liep het uit naar 3-1.
Het was Leon van der Stel die de bal binnen schoot en nu stond Binnenmaas 2 doelpunten voor op de koploper.
In de 67e minuut was Danny dicht bij zijn hattrick, maar hij zag zijn bal net naast gaan na een goede voorzet van Kevin Kuijer.
In de 69e minuut was Danny opnieuw dichtbij, maar deze keer zag hij de bal op de lat gaan.
In de 74e minuut kregen de bezoekers nog een grote kans om de aansluiter te maken, Mitchel Keikes schoot van dichtbij over het doel van Binnenmaas en zo bleef de marge op 2 doelpunten.
In de 78e minuut werd de wedstrijd beslist als dat nog niet het geval was.
En natuurlijk was het Danny Maijers die de hoofdrol hierin speelde. Sven Post wist de bal goed naar Danny te passen en zo wist Danny de bal beheerst binnen te schieten en dus zijn hattrick.
In de 79e minuut kreeg NSVV ook nog de nekslag want Binnenmaas maakte ook nog eens de 5-1.
Remco van der Stel kon de bal binnen tikken na een goede voorzet van de goed ingevallen Jorian den Otter.

En zo wint Binnenmaas overtuigend deze derby en van de koploper die nog niet eerder was verslagen. Zo komen de mannen van Fop Gouman goed uit de winterstop met 3 overwinningen op rij. De volgende wedstrijd speelt Binnenmaas uit bij yvv de Zwervers.

Alexander Kranendonk