Zaterdagochtend de ontknoping in de najaarscompetitie van JO13-4. In een direct duel met onze enig overgebleven concurrent TransvaliaZW JO13-1 konden we uitmaken wie zich winterkampioen mocht noemen.

Voorafgaand aan de wedstrijd enigszins nerveuze koppies, want een aantal jongens was de ervaring van de verloren kampioenswedstrijd van vorig jaar nog niet vergeten. Het eerste kwartier van de wedstrijd was dan ook zeker voor Transvalia, waarin we nauwelijks op de helft van de tegenstander te vinden waren. Onze verdediging hield echter keurig stand, waardoor Transvalia eigenlijk maar één grote mogelijkheid kreeg. Na een kwartier kregen we meer ruimte. We gingen vaker op de helft van Transvalia spelen en wisten een aantal kansen te creëren. Grote man in dit kwartier was Dex die met twee schitterende goals voor ontlading bij zijn teamgenoten zorgde. De ruststand van 2-0 was wel behoorlijk tegen de verhouding in, maar bij Binnenmaas was er niemand die hierover klaagde.

In de rust bespraken we dat het nog zeker geen gewonnen wedstrijd was, en dat we de tweede helft een gemotiveerde tegenstander konden verwachten. Eerste deel van de tweede helft een zelfde spelbeeld;  Transvalia wilde wel en drong wel aan, maar onze verdedigers en attent keepende Bart hielden keurig stand en we gaven daardoor nauwelijks kansen weg. Aanvallend gingen we helaas wat slordig met onze kansen om, anders was de wedstrijd al veel eerder beslist.

Tot diep in de tweede helft; op dat moment werd Nick diep gestuurd aan de rechterkant. Dankzij zijn snelheid en perfecte voorzet hebben we deze competitie al veel doelpunten gemaakt. Zo ook deze keer; Lennox staat op de juiste plaats om de afgemeten voorzet van Nick in te tikken en de wedstrijd is beslist: 3-0!

Lachende gezichten bij de jongens in de kleedkamer en twee tevreden trainers. In de kantine uiteraard een feestje en werden de jongens getrakteerd door de club op wat snacks en limonade en een kampioensmedaille met de tekst “Winterkampioen 2017/2018”. Bedankt hiervoor FC Binnenmaas!

Na de winterstop gaan we de uitdaging aan om het een klasse hoger te proberen. We zijn benieuwd of we dan weer bovenin mee kunnen draaien!

De trainers