Afgelopen vrijdagavond is de eerste opleiding Spelbegeleider / Pupillenscheidsrechter gestart van dit seizoen. Om onze zeer enthousiaste deelnemers zo goed mogelijk voor te bereiden op het begeleiden van wedstrijden nam Martin van den Herik, opleider van de KNVB Academie, hen mee door de theorie en ging met hen het veld op om verder uitleg te geven. De opleiding is opgezet volgens het principe van ‘blended learning’: je leert tijdens 2 cursusavonden, in de praktijk en door middel van een app op je telefoon of tablet. Na de eerste avond konden afgelopen zaterdag twee deelnemers van de opleiding al hun eerste competitiewedstrijd begeleiden van de JO-9. De prestaties van de spelbegeleiders werden geobserveerd door twee mede deelnemers aan de opleiding om zo elkaar te voorzien van tops en tips.

Door deze opleiding streeft FC Binnenmaas met ons pupillenvoetbal naar optimale ontwikkeling en optimaal spelplezier. Rituelen rondom de wedstrijden en de regels van het spel dragen bij een plezierige wedstrijd. Daarom zijn we op zoek naar nog meer spelbegeleiders en pupillenscheidsrechters die hier een positieve bijdrage aan willen. In februari zal dan ook een tweede opleiding van start gaan.

Ben je 12 jaar of ouder of ben je een ouder/verzorger van één van onze jeugdleden? Meld je dan aan!!!

Je kunt je aanmelden bij de trainer van je team of door een mail te sturen naar wedstrijdzaken@fcbinnenmaas.nl met als onderwerp opleiding en in de mail je naam, geboortedatum en telefoonnummer.

Ben Steenhorst, Kevin de Jong en Edwin van Meeningen
Scheidsrechterszaken FC Binnenmaas