Het is zaterdagochtend 14 oktober 2017 en de JO11-2 treedt aan tegen BVV Barendrecht JO11-5. Vandaag speelt het team uit in Barendrecht en mist het wederom coach Raymond die vakantie geniet. Patrick van B neemt zijn plek in en leidt samen met Niels de troepen. Hoewel het er eerst op leek dat Oscar er niet bij zou zijn, is het een fijne verrassing hem toch aan de aftrap te zien. Thomas (uit de JO11-3) valt in (omdat de trainers dachten dat Oscar er niet zou zijn) en zou spelen we vandaag met 9 kinderen. De andere spelers zijn: Ryan Fedde, Sebastiaan, Bastiaan, Victor, Bret en Maxim.

FCB start goed en zet direct druk op de bal. Achterin staat het als een huis en oogt het rustig. We krijgen al meteen wat mogelijkheden, maar zijn zo nu en dan slordig in de opbouw. Hieruit volgt dan ook een grote kans voor Barendrecht, maar Fedde pakt de bal kalm. Na een mislukte counter volgt een mooie solo van Maxim die onnavolgbaar blijkt. 0-1!

Barendrecht wordt sterker. Ze zetten meer druk en FCB heeft moeite rustig te blijven voetballen. Dit leidt uiteindelijk tot een grote schotkans voor Barendrecht, maar deze gaat naast. Sebastiaan werkt keihard rechtsvoor en weet een aantal keer de bal te veroveren. Thomas staat centraal en staat daar zijn mannetje, Oscar en Victor zorgen ervoor dat we de combinaties blijven zoeken. Maxim laat zich weer zien en Bastiaan beweegt goed mee. Heerlijke assist van Maxim en daar tekent Bastiaan de 0-2 aan. Kort hierna volgt een heerlijke rush van Maxim en zo is het 0-3.

Er lijkt geen vuiltje aan de lucht wanneer we de rust ingaan.

We starten goed na rust en Fedde geeft druk op de centrale verdediger van Barendrecht. Er ontstaat paniek en deze speelt de bal ongelukkig af op de keeper… 0-4 door een eigen doelpunt van de verder sterk spelende centrale verdediger van Barendrecht.

Hierna werd het helaas minder. Onoplettendheid achterin zet de stand op 1-4 en kort daarna een counter om de stand op 2-4 te zetten. Zou het dan toch nog spannend worden? Sommige jongens lijken wakker te worden en te begrijpen dat er met aandacht gespeeld moet worden vandaag.

Het antwoord volgt na een sterke keepersactie van Ryan die beoordeeld wordt als overtreding. Vrije trap van een meter of 12 en… ja hoor, 3-4. Mooi ingeschoten en onhoudbaar voor de sterk keepende Ryan. Het wordt dus toch spannend..

We combineren zo nu en dan, maar verder dan verschillende afstandschoten op het doel van Barendrecht door met name Fedde en Bret komen we niet. De jongens ogen wat vermoeid en traag. In de laatste minuut komt er nog een bal op onze lat en hoewel de jongens zichtbaar balen van het spel in de tweede helft slepen ze de overwinning wel uit het vuur! In een slinger hadden ze na afloop geen zin, maar het team blijft ongeslagen en staat op 12 punten uit 4 wedstrijden.

Thomas, reuze bedankt voor jouw hulp en goede spel vandaag!!

We blijven aan kop en kijken uit naar de volgende pot tegen Capelle die momenteel op de gedeelde 4e plaats staan.