NSVV 1 – Binnenmaas 1

Ruststand: 1-1
Eindstand: 2-1

Vandaag speelde Binnenmaas met de bekende 2 gezichten.
Binnenmaas begon sterk en fel en zette de verdediging van NSVV flink onder druk.
Toch was het NSVV die in de 8e minuut de eerste grote kans had. Joey de Jong had een knappe redding in huis na een goed genomen vrijetrap van NSVV
Toch was het geen verassing dat Binnenmaas op voorsprong kwam in de 14e minuut, het was Kevin Kuijer die de bal binnen wist te koppen uit een goede voorzet van Sven Post.
Daarna was NSVV even de kluts kwijt en hier moest Binnenmaas van profiteren en dat probeerde ze ook met meerdere aanvallen, maar het wist niet de voorsprong te verdubbelen.
Sterker nog het was NSVV die in de blessuretijd van de eerste helft langszij kwam. Opnieuw was NSVV gevaarlijk vanuit een vrije trap en deze werd dan ook prima binnengekopt.

Dat doelpunt vlak voor rust had niet veel goeds gedaan voor Binnenmaas, want het speelde niet meer zo vrij als in de eerste helft en werd slordig. Daarentegen werd NSVV sterker en begon te geloven dat er meer te halen viel dan één punt. Dat doelpunt voor NSVV kwam er dan ook en opnieuw was het raak vanuit een vrije trap waar de bal uiteindelijk in 2e instantie binnen werd geschoten.
Binnenmaas leek meer tegen zichzelf te spelen nu en kon niet echt kansen creëren.
Waar Binnenmaas de eerste helft zo sterk begon aan de wedstrijd was het uit eindelijk NSVV die de wedstrijd wist te winnen. Op basis van kansen in de gehele wedstrijd was dit dan ook terecht, maar gebaseerd op de eerste en tweede helft had Binnenmaas minimaal een punt verdiend.

Volgende week speelt Binnenmaas uit bij GHVV’13, een wedstrijd die gewonnen moet worden om aansluiting te houden met de top 3.

Alexander Kranendonk