Het is zaterdagochtend 7 oktober 2017 en de JO11-2 treedt aan om de koppositie in de 3e klasse West 2 vast te houden. Vandaag mist het team wel hoofdcoach Raymond, maar zijn plek wordt ingenomen door Geert. Alle 8 teamleden zijn vandaag present: Ryan, Fedde, Sebastiaan, Victor, Oscar, Bret, Maxim en Bastiaan.

Tot deze derde wedstrijdronde heeft het team nog geen punten verloren en is er dus de mogelijkheid om vandaag uit te pakken met 9 punten uit drie wedstrijden. De tegenstander van vandaag is een bekende ploeg, IJVV De Zwervers JO11-2 uit Rotterdam. De warming up onder leiding van Niels en Geert oogt ontspannen en hoewel het nog droog is, staat het vizier nog niet bij iedereen op scherp. Ryan keept vandaag de eerste helft en weet zijn doel bij de warming-up goed schoon te houden.

We trappen af. FCB zet gelijk druk op de bal en weet al direct mogelijkheden te creeren. Bret weet al snel het doel te vinden, waarna ook Oscar zich uitstekend laat zien met een schitterend schot vanaf een meter of 15: 2-0. De jongens pakken door en blijven de combinaties vinden. FCB is nog niet in de problemen geweest en de bal gaat goed rond. De Zwervers werken hard, maar hebben moeite met het combinaties en het baltempo van de jongens.

Na een goede actie van Bastiaan pakt een uitstekende keepende doelman van De Zwervers de bal. Binnenmaas blijft combineren en Fedde tekent na een prachtige solo en daarna een heerlijk schot voor de 3-0 en 4-0. FCB pakt door en na een goede ingrepen van Oscar en Sebastiaan houden de mannen de bal in de ploeg. Een moment van onoplettendheid achterin en daar is een plotselinge counter en een goal: 4-1.

Victor grijpt goed in en speelt Bret aan die op links telkens goed doorkomt. Wederom een goede redding van de keeper van De Zwervers. Sebastiaan laat zich als rechtsback telkens goed gelden door op de juiste momenten in te stappen en de fysiek sterkere spelers van De Zwervers de bal te ontfutselen. De aanvallers blijven goed aanspeelbaar en zo blijft FCB voetballend sterker. Fedde onderstreept zijn sterke helft met de 5-1 en daarna ook de 6-1.

Ook de vele (bijna-)assists van Fedde, Maxime, Victor en Bret mogen niet onvermeld blijven. De steekpasses zijn niet meer te tellen en zijn een genot om te zien. Bastiaan bekroont zijn goede eerste helft met de 7-1 en de rust lonkt. Vlak voor de limonade wordt het helaas even grimmig nadat een speler van De Zwervers na een duel gefrustreerd natrapt en scheldt, maar dit wordt netjes opgelost door de goed leidende scheidsrechter. Ook de reactie van de twee trainers/coaches van De Zwervers is zonder meer netjes te noemen en de jongen mag afkoelen langs de lijn.

De jongens gaan aan de limonade. Fedde trekt de keepershandschoenen weer aan en Ryan neemt plaats in de verdediging. De tweede helft is minder dan de eerste. De wedstrijd is al gespeeld en het balletje gaat minder goed rond. Ryan, Oscar en Sebastiaan grijpen telkens goed in bij de counteraanvallen van De Zwervers.

Bret blijft een plaag voor de verdedigers van De Zwervers, maar de bal wil er niet in. Uiteindelijk krijgt Bret wat hij verdient en tekent hij voor de 8-1. Victor schuift door en scoort na een combinatie met Maxime, hetgeen uiteindelijk leidt tot de afgemeten 9-1. Bastiaan wordt regelmatig goed weggestuurd op rechts door goed meevoetballende Fedde en anderen, maar dit leidt niet tot goals door de fysiek sterke verdediger van De Zwervers die telkens uitstekend ingrijpt.

Maxim krijgt na de vele assists en combinaties eindelijk wat hij verdient en ook zijn naam mag toegevoegd worden aan de lijst met doelpuntenmakers, 10-1. De Zwervers blijven gericht op de counter en weten uiteindelijk de eindstand te bepalen op 10-3.

Al met al een goede wedstrijd voor het doelsaldo en voor het vertrouwen. 3 gespeeld, 9 punten. Volgende week naar BVV Barendrecht om de koppositie te verdedigen, klasse jongens!