Dinsdagavond 3 Oktober stond een oefenwedstrijd gepland tegen onze oosterburen ‘s-Gravendeel JO11-1. Voor onze Bret een ontmoeting met oude bekenden en voor ons een eerste ontmoeting met een hoogste team. Leiders Raymond en Niels ontbraken op het appèl maar dit werd meer dan bekwaam gecompenseerd door onze TJC Patrick.
Vanaf de eerste seconde zette de JO11-2 druk op de tegenstander, voortgestuwd door de coaching van Patrick. Dit leidde in het begin nog niet tot grote kansen en de wedstrijd bleef in evenwicht met optisch overwicht voor de tegenstander. Ryan legde de beste speler van de Seutervrienden aan banden en Oscar had zijn tegenspeler in de spreekwoordelijke broekzak. Victor had ook alles onder controle en probeerde ook aanvallend een steentje bij te dragen. De paar kansen die ‘s-Gravendeel toch kreeg werden koel geneutraliseerd door keeper Fedde.
Aanvallend werd het interessant na 8 minuten. Bret had zijn tegenstrever al een paar keer zijn hielen laten zien en stelde Maxim in staat om de 1-0 aan te tekenen en 10 minuten later was Maxim de aangever voor Bastiaan die er als de kippen bij was om de 2-0 te maken.

Rust.

De 2e helft begon met de gebruikelijke keeperswissel tussen Ryan en Fedde. Diezelfde Fedde scoorde al snel de 3e na een curieuze combinatie met Bastiaan. Daarna regende het kansen voor de binken van Binnenmaas maar was het de tegenpartij die iets terugdeed, 3-1. Het werd soms iets grimmiger op het veld maar wij deden niet onder op fysiek vlak. Vooral onze benjamin Sebastiaan liet zich niet de kaas van het brood eten en worstelde waar nodig zijn tegenstander onder het gras.
Patrick dirigeerde zijn troepen nogmaals naar voren en snel na de 3-1 verschalkte Fedde de ver voor zijn doel staande keeper met een bekeken schot en was het verschil weer 3. Het slotakkoord was voor de groen-gelen nadat Maxim op een ongebruikelijke positie achterin uitstekend weerwerk bood, samen met ijzervreters Oscar en Sebastiaan en solide keepende Ryan.
Uit een bekeken corner van Fedde maakte Victor op prachtige wijze 5-1. Na snel omschakelen door een dieptepass op maat van Fedde naar Bret schoot laatstgenoemde schitterend in de verre hoek over de graaiende handen van de lange en goed spelende keeper.

Dit was weer een puik potje en belooft veel voor de komende weken. Ga zo door mannen!