SV Charlois – Binnenmaas JO11-2, laatste septemberdag 2017.

Ondanks een vroege start, en de nog gesloten kantine bij aankomst op SV Charlois (waar is de koffie..?), beloofd het droge en windstille weer een mooie voetbalochtend.
En dat wordt het.

Na de aftrap door onze “Allstars” hebben beide teams moeite om aan het spel van de tegenstander te wennen. Als een stel oude diesels komen de heren op gang. Over en weer worden de aanvallen afgeslagen, maar na een klein kwartier slaat het noodlot toe: 1-0 voor Charlois. Hoewel dit licht tegen de verhouding in is op dat moment, laten de mannen van Binnenmaas de koppen niet zakken. En met succes. Binnen één minuut na de openingstreffer scoort Binnenmaas de gelijkmaker. Een opsteker die het verdere verloop van de wedstrijd zal inluiden. Het strakke positiespel en een aantal mooie combinaties geven de Binnenmazers vleugels en met een 3-1 voorsprong vliegen ze naar de kleedkamer voor de rust.

Niet lang na het begin van de tweede helft wordt de voorsprong vergroot naar 4-1. Maar Charlois geeft niet op. Een snelle counter zorgt voor de 2-4. Binnenmaas brengt hierna weer de voorsprong naar een comfortabele 2-5, maar als Charlois toch de 3-5 maakt moeten de heren orde op zaken stellen. Ook al is de competitie slechts 2 wedstrijden onderweg, ze draaien bovenin mee en het doelsaldo wordt dan toch ook belangrijk.
De mannen weten wat ze te doen staat.
En hoe.
De combinaties nemen in aantal en tempo toe. Charlois begint de moed in de schoenen te zakken. Tegen het samenspel van Binnenmaas is niets meer te beginnen en de 6de, 7de en 8ste goal zijn een feit.
En de competitie? Binnenmaas JO11-2 prijkt bovenaan. Op doelsaldo.

Het beloofd een droog en windstil najaar te worden…