Een druk weekend voor de JO11-1, vrijdagavond werd er in het stadion van FC Dordrecht een voorwedstrijd gespeeld tegen GOZ JO11-1. In deze wedstrijd kwamen de jongens twee  keer op voorsprong maar konden dit helaas niet vasthouden en zo werd er met 2-4 verloren. In de rust van de Jupiler League wedstrijd, FC Dordrecht – Volendam, werd er nog gestreden voor een penalty bokaal. Na 10 penalty’s per ploeg bleek dat de jongens van FC Binnenmaas deze strijd met 5-2 gewonnen hadden. Daarna snel naar huis om genoeg rust te pakken voor de wedstrijd die de volgende ochtend om 8:30 op het programma stond.

Zaterdagochtend om 7:45 waren alle jongens weer aanwezig op het sportpark De Lange Weide. De jongens leken iets meer gespannen dan bij eerdere wedstrijden. Gisteren hadden ze van de trainer te horen gekregen dat hij wat miste in hun spel.  Hij miste die avond de absolute wil om te winnen en om voor elkaar te vechten. De jongens moeten vandaag laten zien dat ze dat wel kunnen. Vandaag spelen ze tegen Brielle JO11-1, die vorige week ruim van SSS JO11-1 hadden gewonnen. Vanaf de aftrap was direct te zien dat de jongens er vandaag anders in stonden dan gisteren. Er zat vuur in het spel en er werd gestreden voor elke bal en voor elke meter. Nadat het spel in de eerste minuten een beetje over en weer was gegaan werd deze inzet, in de 12e minuut, beloond met een mooi doelpunt van Milan op een assist van Carmijn. 1-0. Het spel bleef op en neer gaan met kansen aan beide kanten. Onze keeper, Timo, stond wederom een goede wedstrijd te spelen en zorgde ervoor dat de kansen van Brielle keer op keer geneutraliseerd werden. In de 24e  minuut kon Matthijs zelfs de 2-0 binnenschieten vanuit een corner van Milan. Bij Brielle lieten ze de koppies niet hangen en binnen de minuut werd de 2-1 heel knap binnengeschoten. Met deze stand gingen de mannen ook de rust in.

Na een korte pauze stonden ze er weer klaar voor. Rowan, Daan en Jamil in de verdediging en Matthijs, Koen en Carmijn in de aanval. Dion en Milan moesten nog even in de wissel staan. Beide ploegen begonnen weer met volle inzet. Binnenmaas kreeg een aantal zeer goede kansen die er net niet in gingen. Dat waren de kansen om de wedstrijd definitief naar ons toe te trekken, maar helaas gebeurde dat niet.  Dan zal je altijd zien dat het doelpunt aan de andere kant valt en inderdaad scoorde Brielle de gelijkmaker (2-2) en niet veel later de 2-3. Heel even zag je de koppies gaan hangen. Maar na de nodige aanmoedigen van het publiek en de coaches, pakten de jongens het spel weer op en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Binnenmaas creëerden weer een aantal goede kansen maar weer gingen de ballen net naast of stond de keeper in de weg. Brielle kreeg ook nog een enorme kans maar de bal werd door Dion op miraculeuze wijze van de lijn weggehaald. Dan in de 47e minuut toch nog de welverdiende gelijkmaker. Op assist van Koen wist wederom Matthijs het netje te vinden, 3-3. De jongens doken op elkaar alsof de wedstrijd al gewonnen was. Maar er moesten nog een paar minuten gespeeld worden. De jongens gingen zelfs in meer geloven en er werd nog even alles uit de kast getrokken. Een bal vanaf de zijkant werd helaas net naast getikt en niet veel laten gaf de scheidsrechter het laatste fluitsignaal.

De jongens mogen heel tevreden zijn met dit gelijkspel. Het eerste puntje in de competitie is binnen. De supporters hebben erg genoten van het spel vandaag. Iedereen heeft er vol voor gestreden en vooral ook voor elkaar gewerkt. Hopelijk komen er nog veel meer van dit soort wedstrijden!

TOP gedaan!