Eindstand: 4-1
Ruststand: 1-1

Vandaag speelde Binnenmaas zijn eerst thuiswedstrijd van de competitie en de gasten waren Pernis die afgelopen week hadden verloren.

Het publiek van Binnenmaas kon al vroeg in de wedstrijd juichen, want het was Danny Maijers die in de 7e minuut de 1-0 binnen schoot na een goede voorzet van Richard vd Wilt.
Binnenmaas kreeg het niet voor elkaar om het gelijk door te zetten en dit zorgde er voor dat Pernis wat meer terug in de wedstrijd kon komen. Dit resulteerde tot een rommelige eerste helft van beide kanten. In plaats van de voorsprong te verdubbelen kwam Pernis in de 30e minuut langszij door een doelpunt van Damian de Jong, dit vanuit een voorzet vanaf de rechterkant.
Veel meer valt er niet te vertellen over de 1e helft behalve dat Binnenmaas met een rot gevoel de rust in ging en Pernis eerder met een tevreden gevoel.

De eerste 10 minuten van de 2e helft was het duidelijk dat Binnenmaas op zoek ging naar de voorsprong en zette veel druk op de tegenstander. Toch moesten we wachten tot de 63e minuut voor de eerste kans, Danny Maijers werd weggestuurd door Leon vd Stel maar Danny zag zijn schot over het doel gaan.
In de 72e minuut was het dan eindelijk wel raak, het was opnieuw Danny Maijers die de bal binnen kon tikken na een goede actie en pass van Sjoerd van der Pers en dus 2-1
5 minuten later was het alweer raak en wist Binnenmaas het nu wel door te zetten, het was nu Andres Klinger die de bal binnen kon tikken na een voorzet van Sven Post aan de rechterkant.
Hiermee was Pernis gebroken en wist Binnenmaas dat de buit binnen was, toch was Binnenmaas nog niet klaar en wilde het meer. Het kreeg ook meer want in de 79e minuut werd het 4-1 voor de mannen van Fop Gouman, Sven Post wist de bal hard binnen te schieten na een goede voorzet van Danny Maijers. Hiermee liet Danny zien niet alleen te kunnen scoren maar ook een prima aangever te zijn.
Hiermee was de wedstrijd definitief beslist en was de buit binnen en is eerste thuiszege ook binnen.

Pernis had niet veel te vertellen in deze wedstrijd, maar Binnenmaas kon dus pas echt toeslaan in de 2e helft. Het was een wedstrijd met weinig kansen en veel glijpartijen dit door verkeerde schoeisel van spelers van beide kanten

Volgende week speelt Binnenmaas opnieuw thuis en dan zijn de gasten YVV de Zwervers.

Alexander Kranendonk