Zaterdagochtend 23 september was dan de aftrap voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2017/2018. Met een opkomend waterig zonnetje zou het een heerlijk potje gaan worden. Aftrap 08.30 thuis tegen VVOR uit Capelle a/d IJssel/Rotterdam. VVOR trapt de eerste helft af en probeert de bal rond te laten gaan. Dit spel zal VVOR echter niet kunnen spelen, doordat de spelers van FC Binnenmaas duidelijk instructies hebben gekregen om direct druk te zetten. De bal is al snel voor de thuisclub en de eerste doelkans volgt al snel. Deze valt echter niet! VVOR heeft ook zeker voetballend vermogen in de ploeg en wordt met regelmaat toch gevaarlijk voor de goal van FC Binnenmaas. Ryan staat deze helft onder de lat (na lange tijd) en weet zijn doel schoon te houden met goed keeperswerk! FC Binnenmaas probeert van achteruit op te bouwen en Viktor geeft de bal mee aan Fedde in de achtste minuut en hij scoort met een mooi afstandsschot de 1-0. VVOR trapt deze wedstrijd voor de tweede maal af en wil snel de gelijkmaker scoren. Dit weet FC Binnenmaas met goed verdedigend werk te voorkomen. Sebastiaan is wederom de man die ze bij de tegenstander per aanval 2 maal moeten passeren. In de negentiende minuut weet VVOR toch de gelijkmaker te scoren. Dit blijkt later tevens de ruststand.

Na de rust heeft de keeperswissel plaatsgevonden aan de kant van FC Binnenmaas en staat Fedde nu onder de lat. FC Binnenmaas neemt de aftrap en wil snel de 2-1 maken met goed combinatie spel. In de vijfde minuut van de tweede helft wordt de bal uiteindelijk door Maxim bij Bret afgeleverd en met een fraai doelpunt wordt de 2-1 binnen geschoten. VVOR geeft niet op en zet alles op alles voor de 2-2 en hier krijgen ze zeker meer als een kans voor. Fedde blijkt zich als een vis in het water te voelen onder de lat en met werkelijk schitterend keeperswerk weet hij te voorkomen dat VVOR gelijk maakt. Ryan heeft zijn plekkie in de verdediging weer ingenomen deze helft en probeert regelmatig het spel weer op te bouwen via de flanken. Bastiaan op rechts heeft een aantal goede passes op Maxim en deze is met regelmaat gevaarlijk. VVOR probeert het nogmaals nadat FC Binnenmaas da bal verspeelt, Oscar toont karakter en geeft alles om zijn tegenstander in te halen. Dit zal beloond worden en hij onderschept de eindpass van de tegenstander. Hieruit volgt dan de alles beslissende aanval en Maxim weet de 3-1 uit de kluts te scoren. Hierna zal niet meer worden gescoord en is de buit binnen!