Botlek 1 – Binnenmaas 1

Eindstand: 2-4
Ruststand: 1-0

Na een aantal vriendschappelijke wedstrijden en succesvolle bekerwedstrijden was vandaag eindelijk de dag dat de competitie gaat beginnen. Er wordt weer gespeeld voor de punten en voor deze eerste punten moest Binnenmaas op bezoek bij Botlek.

Het was de thuisploeg met de eerste grote kans en wat voor één, het was Jordy de Winter die van zo’n 30 meter de bal op de lat schoot na een fout in de verdediging van Binnenmaas.
In de 8e minuut was er een kansje voor Binnenmaas, Kevin Kuijer kopte de bal in de handen van de doelman van Botlek vanuit een vrijetrap die vanaf links werd genomen door Sven Post.
In de 14e minuut kreeg Binnenmaas een echte kans, Remco van der Stel werd weggestuurd met een goede pass van Danny Maijers, maar Remco zag zijn schot overgaan i.p.v. in het doel.
In de 25e minuut was het de beurt aan Sven Post om van zo’n 30 meter op het doel te schieten maar zijn schot ging net over het doel.
Waar net Binnenmaas juist de kansen begonnen te krijgen was het de thuisploeg die op een 1-0 voorsprong kwam. Het was John Ackon die met een lange bal van achteruit werd weggestuurd en prima Joey de Jong passeerde. De laatste kans in de 1e helft was voor Binnenmaas en dat was dan ook gelijk een grote kans. Danny Maijers schoot over vanuit een 2e bal na een hoekschop.

De 2e helft moest anders en met anders voornamelijk feller en zo kwam Binnenmaas ook de kleedkamer uit. In de 47e minuut werd er vanuit een hoekschop voor Binnenmaas handsbal binnen de 16 meter gemaakt door een verdediger van Botlek en dus een strafschop. Deze werd prima binnen geschoten door Kevin Kuijer en zo stond het kort na rust al 1-1 en konden de mannen van Fop Gouman op jacht naar de voorsprong.
En ook deze voorsprong kwam snel want in de 54e minuut was het alweer raak voor Binnenmaas.
Het was Sven Post die de bal binnen kon schieten na een cornerbal vanaf de rechterkant door Bas de Kruijff.
6 minuten later kon er alweer gejuicht worden voor Binnenmaas, deze keer was het Michael Matilda die een één twee aan ging met Bas de Kruijff (zijn assist nummer2) en de doelman van Botlek passeerde.
In de laatste 15 minuten ging Botlek alles op alles spelen en achterin 1 op 1 spelen waardoor er automatisch meer ruimte ontstond voor Binnenmaas.
Toch gaf Botlek zich nog niet helemaal over en kreeg in de 77e minuut een goede kans, Charlo Hassell kon na een goede actie op doel schieten, maar de doelman van Binnenmaas, Joey de Jong, wist de aansluiter te voorkomen met een knappe redding.
In de 81e minuut werd de wedstrijd beslist als dat al niet het geval was, na een goede voorzet van Andres Klinker vanaf de rechterkant was het Michael Mathilda die zijn 2e van de dag binnen kon schieten.
Uiteindelijk besliste de thuisploeg de wedstrijd door de 2-4 te scoren in de 87e minuut, door onoplettendheid van Binnenmaas was het John Ackon die de bal in het doel wist te krijgen.

Binnenmaas speelde vandaag met 2e gezichten, een matige en onscherpe eerste helft en een goede en scherpe 2e helft. Als ze de 2e helft door trekken naar de volgende wedstrijd dan zijn ze op de goede weg. Volgende week wordt er thuis gespeeld tegen Pernis die vandaag met 0-2 verloor van de Zwervers en dus extra gemotiveerd zijn om de 3 punten mee naar huis te nemen.

Alexander Kranendonk