LMO 1 – Binnenmaas 1

Eindstand: 2-5
Ruststand: 1-0

Vandaag stond het 2e bekerduel op het programma voor Binnenmaas en deze was uit bij LMO.

De wedstrijd van Binnenmaas viel tegen omdat het binnen 15 minuten al achterstond met 1-0.
Door een misstap van Johnny Maijers kon de spits van LMO de bal simpel binnen schieten.
In de gehele 2e helft was er veel druk vanaf Binnenmaas kant, maar niet genoeg en kwam het niet verder dan een aantal schoten op doel en/of schoten die net naast gingen.

De 2e helft moest anders zijn, Binnenmaas kreeg de opdracht om direct volop druk te zetten en LMO helemaal kapot te spelen.
Dit resulteerde in de 50e minuut tot de eerste grote kans voor Binnenmaas, Leon van der Stel schoot maar net voor langs.
In de 55e minuut liet LMO van zich horen en kreeg het een 100% kans om de 2-0 binnen te schieten, maar deze keer wist Joey de Jong de verdubbeling te voorkomen door een knappe redding waarin hij volledig gestrekt moest om nog maar net bij de bal te komen.
Een minuut later was het raak voor Binnenmaas en kwam de stand op 1-1. Sjoerd van de Pers wist de bal rustig binnen te schuiven na een prima pass van Danny Maijers.
In de 60e minuut kwam Binnenmaas zelfs op voorsprong na een prima binnengekopte bal van Johnny Maijers die voortkwam uit een hoekschop van de linkerkant door Andres Klinger.
In de 75e minuut leek de wedstrijd beslist te worden door de inmiddels ingevallen Kevin Kuijer die de doelman van LMO simpel wist te passeren. Toch was het anders want in de 78e minuut was het Gino Oskam die zag dat de doelman van Binnenmaas te ver uit zijn doel stond en zo de 2-3 binnen kon schieten. In de 79e minuut kreeg zelfs dezelfde Gino Oskam de grote kans om de gelijkmaker binnen te schieten, maar nu was Joey de Jong wel de baas en maakte hij zijn fout van eerder helemaal goed.
Gelijk weer een minuut later kreeg Binnenmaas een strafschop na een overtreding van Tariq Sies en deze werd prima benut door de goed spelende Kevin Kuijer.
In de 84e minuut werd de wedstrijd beslist als dit al niet het geval was, na een goede actie van Sjoerd van der Pers was het opnieuw Kevin Kuijer die zijn doelpunt wist te maken en hiermee zijn hattrick maakte.

Binnenmaas heeft hard moeten werken voor deze overwinning, dit misschien ook mede door wat gemakzucht over hoe het de voorgaande wedstrijden was vergaan. We gaan er dan ook vanuit dat Binnenmaas weer met beide benen op de grond staat en volgende week voor de beker thuis tegen Oud-Beijerland weer volledig scherp is. Eerst zal het aankomende dinsdag nog vriendschappelijk spelen tegen en bij Groote Lindt.

Alexander Kranendonk