FC Binnenmaas 1 – Poortugaal za 1

Eindstand: 9-0
Ruststand: 3-0

Afgelopen week wist Binnenmaas “maar” met 1-0 thuis te winnen van de 2e klasser VDL 1. Vandaag stond de eerste bekerwedstrijd op het programma en de tegenstander hiervan was Poortugaal 1 za (*4e klasser). Op papier zou dat een makkie moeten zijn maar in de praktijk is het toch altijd weer anders.

In de 5e minuut was de eerste en ook gelijk de laatste kans voor de gasten, het was de boom lange Tim Verbaas die behoorlijk vrij op doel kon koppen maar deze miste. Daarna heeft Poortugaal helemaal niks meer te vertellen gehad in deze wedstrijd, er waren nog 2 uitbraken zodat Joey Verbrugge alleen op onze doelman Joey de Jong af kon gaan maar beide keren waren de verdedigers van Binnenmaas er snel genoeg bij om dit te voorkomen. In de 6e minuut was het al raak voor Binnenmaas door de goed vrijgelopen Remco v/d Stel die de bal binnen kon tikken. In de 21e minuut was het opnieuw raak nu was het Andres Klinker die bij de 2e paal de bal binnen kon tikken na een goede voorzet van links door Kevin Kuijer. In de 35e minuut was het opnieuw Andres die raak schoot, maar nu door een schot van buiten het 16 metergebied en hiermee kwam de stand op 3-0 en was de wedstrijd al gespeeld, al was dat eigenlijk al na de 1-0.

In de 2e helft ging Binnenmaas goed door en liet zich niet terug trekken. Daardoor was het Michael Mathilda die namens Binnenmaas al in de 49e minuut de 4-0 binnen schoot. Een schot dat niet onhoudbaar was voor de keeper van Poortugaal maar een prima schot. In de 52e minuut was het Kevin Kuijer, die al een goede assist op zijn naam had staan, die de bal binnen de 16 meter hard in de rechter kruising kon schieten. In de 52e minuut kreeg Sjoerd van der Pers het op zijn heupen en na ongeveer 6 man gepasseerd te hebben en gevloerd te worden binnen de 16 meter mocht hij zelf de strafschop binnen schieten en dus 6-0. Nog steeds bleef Binnenmaas gas geven en speelde Poortugaal helemaal kapot. In de 71e minuut was het Jannick van der Laan die inmiddels was ingevallen voor Andres Klinger die de 7-0 binnen kon tikken na opnieuw een mooie actie en solo van Sjoerd van der Pers. In de 68e minuut was het Sven Post die ook een doelpuntje mee mocht pikken na een mooie aanval van Binnenmaas en een goede voorzet van Richard vd Wilt en dus 8-0. Het laatste doelpunt kwam op naam van Leon vd Stel die de bal binnen kon schieten na een voorzet van de rechterkant door Sven Post.

Binnenmaas won deze wedstrijd niet omdat het een klasse hoger speelt, maar omdat het goed stond en omdat de afspraken die waren gemaakt ook werden na gekomen. Volgende week speelt Binnenmaas uit bij LMO voor de beker en zullen we kijken of Binnenmaas deze lijn door kan zetten.

Alexander Kranendonk