Mooie overwinning door hard werken van FC Binnenmaas JO11-1.

Na de zware, verloren, wedstrijd van afgelopen donderdag tegen Alexandria’66 JO11-1 (hoofdklasse) moesten de mannen van de JO11-1 vandaag aantreden tegen het team van Pelikaan JO11-1 (1e klasse).  Dit is de tweede wedstrijd die de selectie in deze samenstelling speelt. Nog even wennen aan elkaar dus.

In de beginfase gaat het spel een beetje op en neer maar na een minuut of 10 begint Pelikaan toch iets meer de druk te zettenen dit resulteert in een doelpunt van Pelikaan in de 13e minuut (0-1). Pelikaan blijft aandringen en 5 minuten later scoort pelikaan de 0-2. Gelukkig gaan de koppies niet hangen en blijven de mannen van FCB voetballen. Met een goede rush naar voren van Victor komt de bal voor de voeten van Dion en scoort de verdediger een mooi doelpunt. (1-2). Langzaam begint FCB meet grip op het spel te krijgen en met goed samenspel komen ze beter in de wedstrijd. Een paar minuten voor de rust scoort Koen de gelijkmaker met een mooie assist van Milan. Ruststand 2-2.

Na de rust gaan de mannen verder met het goede spel. Victor is met de JO10-1 mee dus spelen we met één wissel verder. Al snel komen we op voorsprong, door een mooie assist van Matthijs kan koen de 3-2 binnenschieten. Achterin staan Rowan, Daan en Dion uitstekend te verdedigen waardoor ze de aanvallen van de tegenstander kunnen neutraliseren. Ze kunnen echter niet voorkomen dat Pelikaan weer op gelijke hoogte komt (3-3). Met een goede uittrap lukt het Timo om de aanvallers (Milan, Carmijn, Koen en Matthijs) een aantal keer goed voor het doel te krijgen maar de uitstekend spelende keeper had een paar goede reddingen. Een afstandsschot van Daan kon de keeper met zijn vingertoppen nog net via de lat wegtikken. In de 38e minuut kwamen onze mannen toch weer op voorsprong door wederom een doelpunt van Koen met een assist van Milan (4-3). Matthijs kon met een mooie actie in de 49e minuut opstomen tot de achterlijn en met een scherpe strakke voorzet Carmijn bereiken, die tikte de bal uitstekend in het netje, 5-3. Niet veel later floot de goed leidende scheidsrechter de wedstrijd af en is de eerste overwinning van de JO11-1 van dit seizoen een feit. Volgende week begint de bekercompetitie en spelen de mannen thuis tegen DRL JO11-1.

Complimenten voor de trainers en spelers van FCB JO11-1!

Hard gewerkt en goed gespeeld mannen!