FC Binnenmaas – Sparta AV 1-1 (0-1), na verlenging 1-2

FC Binnenmaas heeft het in de tweede wedstrijd tegen Sparta AV voor de nacompetitie niet gered tegen Sparta AV  Rotterdam en degradeert naar de 3e klasse. In een bloedstollende wedstrijd moest FC Binnenmaas vlak voor tijd van de 2e verlenging zich gewonnen geven. Na de reguliere speeltijd was het 1-1 geworden.

Sparta kwam in deze wedstrijd veel beter uit de bus dan de zaterdag er voor. Toen had FC Binnenmaas al ruim moeten winnen. Nu had FC Binnenmaas het vooral in de 1e helft het moeilijk tegen het felle Sparta en keek in de 35e minuut tegen een achterstand aan door een doelpunt van Jordi de Zwart.

In de 2e helft werd het pompen of verzuipen voor FC Binnenmaas. De mouwen werden opgestroopt en werd het éénrichting verkeer naar Sparta doelman Messimo Evan Ewijk. Er kwamen diverse kansen o.a. voor Sven Post en Danny Maijers, maar het geluk ontbrak of de Sparta keeper hield zijn ploeg overeind. Sparta probeerde op alle manieren tijd te rekken en de trukendoos open te doen. Dit leverde zo nu en dan tot irritatie tussen enkele spelers. Scheidsrechter D. Kaijen had dan ook alles nodig om de wedstrijd in goede banen te leiden. Vlak voor tijd kwam dan toch de bevrijdende gelijkmaker voor FC Binnenmaas. Invaller Kevin Kuijer kopte een prima voorzet van Rianto Vrutaal binnen.

In de verlenging had Sparta het conditioneel moeilijk tegen FC Binnenmaas, dat de overwinning na de gelijkmaker rook. Zo waren er enkele goede kansen voor Sven Post en Rolin Notenboom, maar het geluk ontbrak. In de 2e verlenging ging het 3 minuten voor tijd mis voor FC Binnenmaas. Een uittrap van Sparta keeper kwam bij Jordi de Zwart en uit het niets lag de bal achter FC Binnenmaas doelman Bart de Keijzer. Het drama voltrok zich op Sportpark de Lange Weide. FC Binnenmaas degradeerde naar de 3e klasse, na twee prachtige seizoenen in de 2e klasse. Deze teleurstelling snel verwerken en zorgen dat FC Binnenmaas onder leiding van de nieuwe trainer (Fop Gouman), weer snel terug is in deze 2e klas!

Nog de complimenten aan de spelers en leden van de staf, die er alles aangedaan hebben om degradatie te voorkomen. Maar op bepaalde momenten zat het geluk niet mee!

AAVE_5564a