Gelijkspel voor FC Binnenmaas in nacompetitiewedstrijd tegen Sparta AV

Sparta AV – FC Binnenmaas 2-2 (0-1)

In de eerste wedstrijd van de nacompetitie, voor behoud van de 2e klasse heeft FC Binnenmaas gelijk gespeeld bij Sparta AV. Het werd 2-2 na een 0-1 ruststand voor FC Binnenmaas. Hiermee deed FC Binnenmaas zich te kort. Het had de wedstrijd al met duidelijk cijfers kunnen beslissen en de finalewedstrijd veilig kunnen stellen. Nu moet het a.s. dinsdagavond in de thuiswedstrijd in Maasdam nog aan de bak. Danny Maijers maakte deze wedstrijd weer beide doelpunten.

Zeker de 1e helft was duidelijk het klasse verschil tussen 2e klasse FC Binnenmaas en 3e klasse Sparta waar te nemen. FC Binnenmaas was de bovenliggende partij. Zo kreeg het in de eerste helft diverse mogelijkheden en had het bij rust al zeker 0-3 moeten staan. Zo waren er kansen voor Jorian den Otter (alleen voor de keeper). Rianto Vrutaal en Yordi Molendijk liepen elkaar bij een voorzet in de weg,, om de bal in het lege doel te koppen. Het was Jorian den Otter die in de 25e minuut FC Binnenmaas op voorsprong bracht, uit een goede voorzet van Danny Maijers, rust 0-1.

Na rust kwam FC Binnenmaas niet goed uit de kleedkamer. Sparta nam het heft in handen en FC Binnenmaas liep te veel achteruit. In 10 minuten tijd stond FC Binnenmaas met 2-1 achter. Sparta spits Jordi de Zwart krulde beide doelpunten langs FC Binnenmaas doelman Bart de Keijzer. Hierna herpakte FC Binnenmaas zich weer en zette Sparta weer regelmatig onder druk. Het was aan Sparta doelman Massimo van Ewijk te danken dat de doelpunten voor FC Binnenmaas uitbleven. Hij redde toen Jorian den Otter alleen op hem af kwam. Jordi Molendijk had in de 61e min. de kans om de bal binnen te schieten. In de 75e min. een vrije trap net buiten het 16 meter gebied. Snoeihard ingeschoten door Jorian den Otter, op de vuisten van Sparta keeper van Ewijk, de rebound over gekopt door Rianto Vrutaal. In de 81e min nog een grote kans voor Sparta om de voorsprong uit te breiden. Maar gelukkig voor FC Binnenmaas, was het Ibo Ozbliek die op de paal schoot. In de 85e min. kwam dan toch de gelijkmaker voor FC Binnenmaas. Kevin Kuijer veroverde de bal bij Sparta keeper van Ewijk, deze pakte de voet de FC Binnenmaas speler, strafschop oordeelde de prima leidende scheidsrechter Den Hartog uit Den Haag. Danny Maijers belaste zich met het nemen van deze strafschop en stuurde keeper van Ewijk de verkeerde hoek in, 2-2. Hierna nog een mooie kans voor Kevin Kuijer, maar de bal kwam wederom op de vuisten van de Sparta keeper.

Een prima wedstrijd van FC Binnenmaas, die helaas in een 2-2 gelijkspel eindigden, maar dit moet vertrouwen geven voor de thuiswedstrijd a.s. dinsdagavond.

Gele kaarten: FC Binnenmaas, Geen en voor Sparta AV Jan van Oeveren (geschorst a.s. dinsdag)

Wissels FC Binnenmaas: 77ee min Jorian den Otter => Kevin Kuijer: 81e min. Yordi Molendijk => Janick van der Laan, 88e min. Bjorn den Otter => Rolin Notenboom.

A.s. dinsdagavond 23 mei wordt de return gespeeld op het complex van FC Binnenmaas.
Aanvang: 19.00. Ook nu weer kan FC Binnenmaas de steun van hun supporters goed gebruiken.
Dus komt a.s. dinsdagavond naar ons complex!