Op de slotdag van de competitie ging FC Binnenmaas op bezoek bij het vorige week reeds kampioen geworden Heerjansdam. De ploeg van trainer Fop Gouman heeft deze middag zijn sportieve plicht gedaan en geen cadeautjes weggegeven, waar de concurrenten van FC Binnenmaas wel op rekenden! Het werd, in een bloedstollend spannende wedstrijd, vlak voor tijd (87e minuut) 4-3 voor Heerjansdam. Daarmee was FC Binnenmaas gedoemd tot het spelen van nacompetitie. Een enorme domper voor het team, staf, bestuur en supporters van FC Binnenmaas. Al weken was het “net niet”. Het begon met de twee gestolen punten bij NSVV, toen twee punten kwijt raken diep in blessuretijd tegen Spirit en nu deze wedstrijd weer vlak voor tijd het uit handen geven van een duur punt om veilig te zijn, gezien de uitslagen op de andere velden (4-0 verlies NSVV en 2-3 winst voor Papendrecht tegen Piershil).

De wedstrijd in Heerjansdam begon goed voor FC Binnenmaas in de 1e minuut gelijk een prachtige kans, Jorian den Otter stuurt Danny Maijers op rechts weg, zijn voorzet is niet goed, iets te scherp voor de inkomende Sven Post om de 0-1 aan te tekenen. In de 3e minuut nog zo’n soortgelijke kans voor FC Binnenmaas, maar aanvoerder John Maijers kon de bal niet goed onder controle krijgen om deze in te schieten. Daarna nam Heerjansdam het initiatief over en dat leverde in de 9e min. al snel een doelpunt op. Slecht uitverdedigen van FC Binnenmaas waardoor Heerjansdam spits Rob Ouwens er als de kippen bij was om de 1-0 in te schieten, 1-0. Drie minuten later stond de 2-0 op het scorebord, op rechts kon Vincent Franke een haarscherpe voorzet geven en Ronald Ouwens kon zijn tweede doelpunt maken. Dit was een fase waar iedereen dacht dat het een monster uitslag zou worden. Maar gelukkig kon Danny Maijers in de 17e min en na aangeven van Sven Post simpel kon scoren. In de 25e min weer slecht verdedigen van FC Binnenmaas en wederom kon Heerjansdam scoren, 3-1. Op slag van rust was het wederom Danny Maijers die tegen kon scoren uit een voorzet van Sjoerd van der Pers, 3-2.

Na rust moest FC Binnenmaas, gezien de ruststanden op de andere velden, op zoek naar de gelijkmaker. En die kwam er in de 66e minuut. Het was weer Danny Maijers die prachtig wegdraaide bij zijn tegenstander en beheerst de 3-3 aantekende. Dit was een stand die FC Binnenmaas moest proberen vast te houden, want dat was immers voldoende voor handhaving in de 2e klasse. Maar misschien bleef FC Binnenmaas wel iets te aanvallend spelen, om op jacht te gaan naar de 3-4. Drie minuten voor tijd ging het dan toch mis. Op links komt invaller Jordi Dekker in balbezit en haalt verwoestende uit, buiten bereik van FC Binnenmaas doelman Bart de Keijzer in de hoek, 4-3. De resterende tijd was te kort voor FC Binnenmaas om nog te proberen de 4-4 er uit te slepen.

Gele kaarten: FC Binnenmaas,  Geen en Heerjansdam:  P.J Scheurwater.

Wissels FC Binnenmaas: 68e min Jorian den Otter => Kevin Kuijer: 90e min. Ralf van der Giessen => Rolin Notenboom

Zaterdag 20 mei moet FC Binnenmaas in een uitwedstrijd aan de bak voor handhaving in de 2e klasse. Het speelt dan tegen Sparta Amateurs uit Rotterdam, aanvang 14.30 uur. Dinsdagavond 23 mei de return in Maasdam om 19.00 uur. Ook nu weer kan FC Binnenmaas de steun van hun supporters goed gebruiken. Dus komt a.s. zaterdag naar Rotterdam en dinsdag 23 mei naar ons complex!