FC Binnenmaas – Piershil 1-4 (1-1)

FC Binnenmaas heeft zaterdag in de derby tegen Piershil slechte zaken gedaan om zich “veilig” te spelen voor promotie /degradatiewedstrijden. Daar concurrenten NSVV en Papendrecht hun wedstrijden wonnen, verloor FC Binnenmaas kansloos tegen Piershil. NSVV en FC Binnenmaas staan nu gelijk in aantal punten en Papendrecht heeft nog drie punten achterstand, maar zou dit met nog 1 wedstrijd te gaan nog goed kunnen maken, doelsaldo van beide teams is gelijk, -10. Voordeel voor FC Binnenmaas is nog dat het doelsaldo op NSVV + 3 is.

A.s. zaterdag tijdens de laatste speelronde, gaat FC Binnenmaas uit tegen de afgelopen zaterdag kampioen geworden Heerjansdam spelen. NSVV speelt uit tegen Nieuwenhoorn, dat moet winnen om de periodetitel van Heerjansdam over te nemen (BVCB ligt op de loer). En dan Papendrecht dat speelt uit bij Piershil. Dus vol op spanning komende zaterdag.

FC Binnenmaas speelde zaterdag tegen Piershil zo leek het wel futloos, terwijl de belangen groot waren. Piershil begon overtuigend aan de wedstrijd. Zo werd het na 10 min. al 0-1. Een fraaie aanval over rechts, Alex van Dijk geeft een prima voorzet op spits Jan Jaspers die met een hakbeweging de bal intikte. Hierna leekt het wel of Piershil de touwtje iets liet vieren en kon FC Binnenmaas beter in de wedstrijd komen. Zo werd het in de 21e min. gelijk na een fout in de Piershil verdediging, kon Danny Maijers scoren, 1-1. Dezelfde Danny Maijers kreeg nog een tweetal kansen, oog in oog met Piershil keeper Peter Konings, maar beide ballen gingen met een lob net over de lat.

Na rust bakte FC Binnenmaas er niet veel meer van. Piershil kon naar hartenlust voetballen. In de 50e min. werd een voorzet niet goed beoordeeld door FC Binnenmaas keeper Bart de Keijzer, met een subtiel hakje scoorde Jan Jaspers zijn tweede doelpunt, 1-2. In de 63e min liep Piershil verder uit naar 1-3, hard schot van Darwyn Pennock tegen de lat, ging ongelukkig via de rug van Bart de Keijzer in het doel. Trainer Leo Dekker zette er twee spitsen bij en ging alles of niets spelen, maar hierdoor kwam de FC Binnenmaas verdediging helemaal open te liggen. Piershil kreeg nog verschillende kansen om de grotere uitslag op het scorebord te zetten. Het werd in blessuretijd uiteindelijk 1-4 door een doelpunt van Alex van Dijk. De prima leidende scheidsrechter Broekckaert uit Schiedam hield de kaarten op zak.

Wissels FC Binnenmaas: 57e min: Jordy Molendijk => Kevin Kuijer: 68 min. Sjoerd van der Pers => Jorian den Otter

Zaterdag 13 mei staat een zeer belangrijke uitwedstrijd tegen Heerjansdam te wachtten voor FC Binnenmaas. Aanvang 14.30 uur! Afhangende de tussenstanden op de andere velden zal FC Binnenmaas nog een goed resultaat moeten halen om zich veilig te spelen. Hierbij kan FC Binnenmaas de steun van zijn supporters goed gebruiken.

Dus kom naar:

Sportpark De Molenwei
Molenwei 1
2995 BL Heerjansdam

piershil 3 piershil 2 piershil 1