Spirit – FC Binnenmaas 1-1 (0-0)

Een late gelijkmaker diep in blessuretijd heeft FC Binnenmaas de belangrijke overwinning gekost. In de 94e minuut maakte spirit in een alles of niets offensief de gelijkmaker. Had FC Binnenmaas gewonnen, dan had  het veilig geweest om nacompetitie te ontlopen. Nu heeft het nog 3 punten voorsprong op NSVV en vier punten op Spirit, met nog twee wedstrijden te gaan. De twee tegenstanders voor FC Binnenmaas, de laatste twee wedstrijden zijn, Piershil thuis en koploper Heerjansdam uit.

FC Binnenmaas begon niet goed aan de wedstrijd. Ongemerkt zat er toch wat gemakzucht in het spel. Spirit kwam fel uit de startblokken, zij vochten immers voor hun laatste kans om nacompetitie te ontlopen. In het openings kwartier moest FC Binnenmaas één keer reddend optreden, hierna kreeg FC Binnenmaas wat meer grip op de wedstrijd. In de 27e min. de eerste grote kans voor FC Binnenmaas. Een aanval via Danny Maijers wordt perfect voorgegeven aan Rolin Notenboom, zijn inzet kon nog net geblokt worden door Spirit verdediger Arjan van Velzen. Een minuut later nog een soortgelijke situatie. Weer een voorzet van Danny Maijers, nu komt Charlie de Graaf inlopen, maar zijn schot wordt met de voet geblokt door Spirit keeper Bastiaan Haasnoot. Voor rust nog een tweetal kansen voor Spirit. De FC Binnenmaas verdediging kopt de bal weg, deze kwam voor de voeten van Spirit spits Kevin Guttink, maar gelukkig voor FC Binnenmaas gaat zijn schoot net naast. Daarna een vrije trap van zo’n 20 meter van het FC Binnenmaas doel,  De Linksbenige Eric Jansen schiet de bal buiten bereik van Bart de Keijzer op de kruising. Zo konden beide teams met een 0-0 ruststand gaan rusten.

Na rust een beter spelend FC Binnenmaas. Dit leverde in de 53e minuut de 0-1 op. Een “hakkie” van Charlie de Graaf, bracht de bal bij Sven Post, die met een “rolletje” de bal via de binnenkant van de paal in schoot. In de 70e minuut had invaller Jorian den Otter de wedstrijd kunnen beslissen. Hij kon alleen op Spirit keeper Bastiaan Haasnoot af gaan, probeerde de bal onder de keeper door te spelen, maar daardoor redde de keeper Haasnoot de 0-2 voor FC Binnenmaas. De slotfase ging Spirit alles of niets spelen. Op een gegeven moment speelde ze zelfs met 5 spitsen, maar echt gevaarlijke situaties leverde dit voor de FC Binnenmaas verdediging, niet op. In blessuretijd kreeg Spirit een aantal cornerballen achter elkaar te nemen. Zo ook in de 94e minuut. De corner kon worden weggewerkt door FC Binnenmaas. Maar deze kwam buiten het 16-meter gebied bij Spirit invaller Sergio Caminita, die met een streep de bal binnen schoot, 1-1. Hierna floot de prima leidende scheidsrechter Kraak uit Piershil voor het einde van de wedstrijd. Veel teleurgestelde gezichten bij FC Binnenmaas, ze waren zo dicht bij handhaving in de 2e klasse, maar nu wachten toch nog twee spannende wedstrijden!

Zaterdag 6 mei staat een zeer belangrijke derby thuis tegen Piershil op het programma. Aanvang 14.30 uur uur! Hierbij kan FC Binnenmaas de steun van hun supporters goed gebruiken.

Gele kaarten: FC Binnenmaas,  Geen en Spirit:  A.S. Kalkman

Wissels FC Binnenmaas: 50e min: Rolin Notenboom => Jorian den Otter: 60e min. Danny Maijers => Kevin Kuijer en 85e min. Leon van der Stel => Jordy Molendijk.