FC Binnenmaas bestaat 10 jaar..

en tijd om eens kennis te maken met bekende en minder bekende gezichten van FC Binnenmaas. Iedere 10 dagen beantwoord telkens een ander persoon 10 vragen.

Jerry Schouten

10 Vragen aan: Jerry Schouten

1. Wat is je taak bij FC Binnenmaas?
Technisch  coördinator van de meiden teams, trainer van de MO17 en trainer van de JO13-2.

2. Hoe ben je bij FC Binnenmaas terecht gekomen?
Door de fusie en daarvoor was ik voetballend lid bij VV Maasdam.

3. Speel je zelf ook nog?
Ja, bij de Veteranen Zaterdag.

4. Wat is er in de afgelopen 10 jaar veranderd wat betreft het meidenvoetbal?
Het meiden voetbal heeft een enorme vlucht gemaakt. Meiden voetbal wordt steeds populairder en het is inmiddels de snelst groeiende sport van ons land. Dit komt mede door de goede prestaties van de Oranje Leeuwinnen. Ook door de KNVB die het meiden/dames voetbal promoot met als hoogtepunt het organiseren ven het EK-vrouwen voetbal in Nederland.
Deze groei en ontwikkeling heb ik in de afgelopen jaren ook bij FC Binnenmaas gezien waardoor we nu aardig wat teams hebben. Helaas hebben we op dit moment nog geen eerste elftal, maar we hopen dit volgend seizoen weer te hebben.

5. Wat is het verschil in trainen van meiden of jongens?
Ik denk dat er geen verschil is in aanleg/ talent. In de pupillen leeftijd zijn de verschillen klein, zowel motorisch als fysiek. Daarna worden de fysieke verschillen wel groter. Waar wel een verschil in zit is of de meiden met meiden trainen of meiden gemengd met jongens. Bij het gemengd trainen zie je de individuele ontwikkeling van een speelster groter worden.

6. Waarom kiezen steeds meer meiden voor voetbal als sport?
Doordat er regionaal meer meidenteams zijn spelen er meer meiden in de competities. Dit nodigt ook steeds meer meiden uit om met en tegen meiden te voetballen waardoor het voetbal niet meer alleen als jongenssport gezien wordt. De meiden competities zijn inmiddels ook al zo groot dat de teams op hun eigen niveau (klasse) kunnen voetballen, zowel recreatief als prestatief.

7. Voor de meiden en dames die nog twijfelen om zich aan te melden, waarmee trek jij ze over de streep?
Als meiden en dames twijfelen om te komen voetballen dan nodig ik ze graag uit om een aantal keer mee te trainen zodat ze zelf kunnen ontdekken dat voetbal gewoon leuk en gezellig is want naast het voetbal zelf maak je vaak ook nieuwe vrienden en vriendinnen. Aanmelden kan vanaf 5 jaar via fcbinnenmaasmeiden@gmail.com.

8. Wat zou je willen bereiken met het beleid binnen FC Binnenmaas ten aanzien van het meidenvoetbal?
Een gezonde en stabiele meiden afdeling én een damesteam. Daarmee bedoel ik dat het goed zou zijn dat wij per leeftijdscategorie 2 teams hebben waar plezier voorop staat maar tevens ook prestatie gericht kan worden gevoetbald. 
9. Wat is jouw leukste herinnering aan FC Binnenmaas?
Mijn leukste en trotse herinnering is is dat zowel mijn dochter en zoon (Lizzy en Milan) de KNVB-beker hebben gewonnen met hun team én dat ik daar beide keren bij betrokken was als trainer. Dat was zeker voor de meiden van de ME1 en de jongens van de D6 een supermooie herinnering.

10. Wie is volgens jou de beste voetbalster van Nederland?
Dat is Vivianne Miedema!