FC Binnenmaas – Nieuwenhoorn 1-1 (1-1)

FC Binnenmaas is zaterdag voor de 4e keer ongeslagen gebleven, drie keer een gelijk spel en 1 keer winst. Zo sprokkelt FC Binnenmaas de punten bij elkaar voor lijfsbehoud in de 2e klasse. De thuiswedstijd tegen mede koploper Nieuwenhoorn eindigde in een 1-1 eindstand, maar op basis van de 2e helft, waarin FC Binnenmaas verschillende opgelegde kansen kreeg had het de wedstrijd moeten winnen. Daar was iedereen het wel over eens.

FC Binnenmaas begon goed aan de wedstrijd. In de 3e minuut al gelijk een kans voor Sven Post. Een minuut later stond de 1-0 al op het scorebord. Een prima onderschepping van FC Binnenmaas verdediger Ralf van der Giessen, waarbij hij een prima pass geeft op Danny Maijers. Zijn voorzet werd door Leon van der Stel op de paal geschoten, waarna Rolin Notenboom de bal in het doel kon schieten. In de 24e min. kwam Nieuwenhoorn op gelijke hoogte. Een cornerbal werd de FC Binnenmaas keeper Bart de Keijzer weg gestompt, de bal kwam voor de voeten van Nieuwenhoorn speler Tom Sleeuwenhoek en simpel in het FC Binnenmaas doel kon schieten. Met nog wat kleine kansen over en weer gingen de teams met 1-1 rusten.

Na rust was het FC Binnenmaas die de wedstrijd in handen had. Hierbij werden verschillen kansen gecreëerd. In de 50e min. Danny Maijers met een prima een schot op Nieuwenhoorn keeper, maar deze redde bekwaam. Nog geen 4 minuten later een mooie aanval opgezet door linksback Rianto Vrutaal, zijn pass komt bij Sven Post die ter nauwe noot door Merijn Wolters,  met een sliding voor het doel weggehaald kon worden. 57e min. de grootste kans voor FC Binnenmaas, Charlie de Graaf stoomt het middenveld over, pass op Sjoerd van der Pers, zijn schot gestopt op Nieuwenhoorn keeper, in de rebound kon Danny Maijers de bal in het doel schieten, maar raakte de bal niet goed, geen 2-1 dus. Zo golfde het spel op en neer, waarbij Nieuwenhoorn niet verder kwam dan het 16 meter gebied van FC Binnenmaas en geen enkele kans creëerde. Pas in de 76e min. weer eens een kans voor Nieuwenhoorn, een voorzet werd net aangeraakt door spits Carlyson Bazoer voordat Tom Sleeuwenhoek kon inschieten. FC Binnenmaas daar in tegen nog diverse kansen in het laatste kwartier. 78e min invaller Jorian den Otter schiet snoeihard op Het Nieuwenhoorn doel, redding keeper. In blessure tijd nog een tweetal kansen voor FC Binnenmaas door uitblinker Sven Post en Jorian den Otter, maar deze troffen geen doel en bleef het 1-1. Op zich een prima resultaat, maar de drie punten had FC Binnenmaas goed kunnen gebruiken.

Zaterdag 29 april staat een zeer belangrijke uitwedstrijd tegen Spirit te wachtten voor FC Binnenmaas. Aanvang 15.00 uur! Hierbij kan FC Binnenmaas de steun van hun supporters goed gebruiken.

Gele kaarten: FC Binnenmaas,  Geen en Nieuwenhoorn Brandon Nooitmeer

Wissels FC Binnenmaas: 64e min: John Maijers => Yordy Molendijk: 67 min.  Rolin Notenboom => Jorian den Otter: 82e min. Danny Maijers => Kevin Kuijer.

fcb2