Alexandria ’66 – FC Binnenmaas 3-3 (1-1)

Zaterdag stond de wedstrijd Alexandria ’66 tegen FC Binnenmaas op het programma. Beide teams hadden 26 punten en een gelijk doelsaldo. Dus een belangrijke wedstrijd voor het ontlopen van de nacompetitie voor degradatie. FC Binnenmaas miste deze wedstrijd Lennert Kleiwegt (hamstring) en Rianto Vrutaal (kies). Verder was er de terugkeer van Leon van de Stel die een wereldreis had gemaakt en nu al weer in de basis startte.

Het werd een leuke pot voetbal deze middag waarbij de toeschouwers volop konden genieten van mooie doelpunten. De eerste kans was in de10e min. voor Alexandria ’66, Balverlies van FC Binnenmaas was de oorzaak dat Debzel Medar op FC Binnenmaas keeper Bart de Keizer af kon gaan, maar deze redde bekwaam, zoals hij deze middag meer zou doen. In de 19e min. een kans voor FC Binnenmaas. Leon van der Stel stuurde met een vlijmscherpe pass Sven Post alleen op Alexandria ’66 keeper Carlo Pikeur af, met een beheerste schuiver tekende hij verrassend de 0-1 aan. In de 34e min. een soortgelijke kans, weer was het Sven Post, die door een lobje alleen op keeper Carlo Pikeur af kon gaan, maar deze kon de 0-2 net voorkomen. Zo golfde het spel op en neer met voor beide teams kleine kansjes. In de 40e min. kwam Alexandria ’66 op gelijk hoogte, na een overtreding van Sjoerd van der Pers. De vrije trap werd door NIgel van Engel op de paal geschoten, de rebound werd door Rafiek Casteleins in het doel gewerkt. Bijna kwam Alexandria ’66 nog voor rust op voorsprong, maar gelukkig bracht Bart de Keijzer redding voor FC Binnenmaas.

Alexandria kwam goed uit de kleedkamer en creëerde gelijk een drietal kansen, waar FC Binnenmaas keeper Bart de Keijzer weer redding moest brengen. In de 56 min. was het toch raak voor Alexandria ’66. Het was Mike Groeneveld die vrij de bal in het FC Binnenmaas doel kon werken, 2-1. Trainer Leo Dekker greep gelijk in en wisselde Yordy Molendijk voor Charlie de Graaf. Dat bracht al gauw succes. De mooiste aanval van de wedstrijd. Sjoerd van der Pers geeft een prachtige pass op rechtsbuiten Danny Maijers die de bal in een streep voor gaf op de inkomende spits Jorian den Otter, 2-2. Drie minuten later had Danny Maijers zelf de 2-3 op zijn schoen. Een door Jorian den Otter doorgekopte bal bracht hem plotseling alleen voor keeper Carlo Pikeur van Alexandria ‘66, Danny wipte de bal over de keeper, waar iedereen dacht dat de bal in het doel zou gaan ging deze net naast de verkeerde kant van de paal. Maar als je zelf niet scoort doet de tegenstander het wel. In de 71 min.  een uitval van Alexandria ’66, een voorzet die bij de spits Chris Lever komt en hem deze onberispelijk in de hoek schoot, 3-2. De laatste minuten waren hectisch. FC Binnenmaas gaf niet op en in de 85e min. was het invaller Charlie de Graaf die uit een fraaie voorzet van Rolin Notenboom, schitterend inschoot, 3-3. FC Binnenmaas rook nog de overwinning en drong Alexandria ’66 terug. Het kreeg daardoor nog een drietal prachtige mogelijkheden om de overwinning mee naar huis te nemen.

Een aantrekkelijke wedstrijd waarbij beide teams 1 punt overhielden, waar een overwinning eigenlijk gewenst was.

Zaterdag 15 april is een vrij weekend voor FC Binnenmaas. Zaterdag 22 april wacht een zware thuiswedstrijd tegen mede koploper Nieuwenhoorn, aanvang: 14.30 uur.

Gele kaarten: FC Binnenmaas,  Geen en Alexandria ’66, Chris Lever

Wissels FC Binnenmaas: 57e min: Yordy Molendijk => Charlie de Graaf; 69e min: Jorian den Otter => Rolin Notenboom. 76e min: Leon van der Stel => Kevin Kuijer;