FC Binnenmaas heeft zaterdag drie belangrijke punten binnen gehaald tegen directe concurrent Papendrecht. Het won de wedstrijd met 4-1 en heeft daarmee wat lucht gekregen in de strijd om directe degradatie of nacompetitiewedstrijden. Sven Post was deze middag belangrijk voor FC Binnenmaas met twee doelpunten.

FC Binnenmaas miste keeper Bart de Keijzer, die vrijdag vader was geworden van een zoon Sem en Danny Maijers die geschorst was. Ook Papendrecht miste zijn eerste keeper en hun spits was ook geschorst. Het was in de wedstrijd te merken dat er veel op het spel stonden voor beide teams . Het spelbeeld was over de gehele wedstrijd gezien, onrustig. Toch had FC Binnenmaas voor rust al drie keer moeten scoren. In de 12e min stond Kevin Kuijer plotseling oog in oog met Papendrecht keeper Timo Kurpershoek en in de 18e min. was het Sven Post die alleen voor de keeper in de handen van Kurpershoek schoot. In de 20e min nog zo’n situatie waarbij Kevin Kuijer weer alleen voor de keeper kwam, nu trof hij buitenkant paal! Zo kreeg ook Papendrecht in de 21e min een grote kans toen Jeffrey Beek plotseling alleen voor FC Binnenmaas keeper Joey de Jong verscheen. Maar Joey redde bekwaam. Een tegenvaller voor FC Binnenmaas was, dat Lennert Kleiwegt in de 27e min. moest uitvallen met een hamstring blessure. Zijn vervanger was Ralf van der Giessen. Zo golfde het spel de eerste helft op en neer. Maar in de 44e min. was het dan toch raak voor FC Binnenmaas. Na een goede aanval van FC Binnenmaas kwam de bal bij Sjoerd van der Pers die de bal fraai in de linker hoek schoot. 1-0 was ook de ruststand.

Na rust kwam Papendrecht fel uit de startblokken en had FC Binnenmaas het even moeilijk. Zo moest Joey de Jong twee keer redden op schoten van Papendrecht. In de 52e min. Kwam FC Binnenmaas op een 2-0 voorsprong. Een aanval die werd doorgekopt door Jorian den Otter, kwam bij Sven Post, die beheerst binnen schoot. Toch werd het al weer snel spannend want in de 58e min. kwam Papendrecht terug in de wedstrijd door een doelpunt van Koen Lichaam. Nog geen minuut later stond het al weer 3-1. Jorian den Otter werd op links weggestuurd, Papendrecht keeper Kurpershoek, komt uit zijn doel, Jorian omspeelt de keeper en scoort 3-1. Het werd nog bijna spannend toen Papendrecht 3-2 scoorde, maar de uitstekend fluitende scheidsrechter Schuitenmaker uit Katwijk had al afgefloten voor buitenspel. In de 88e min. werd het ook nog 4-1 voor FC Binnenmaas. Sjoerd van der Pers soleerde langs zijn tegenstander, gaf een haarscherpe voorzet op Sven Post, die zijn tweede doelpunt kon aantekenen.

Zoals gezegd een belangrijke overwinning voor een hard werkend FC Binnenmaas. Waarbij keeper Joey de Jong, de vaste keeper Bart de Keijzer, uitstekend verving.

Wissels: 28e min. Lennert Kleiwegt => Ralf van der Giessen; 71 min. Jannick van der Laan => Charlie de Graaf; 76e min. Kevin Kuijer => Rolin Notenboom.

Volgende week 8 april wacht FC Binnenmaas de moeilijke uitwedstrijd bij Alexandria ’66, aanvang: 14.30 uur. 15 april is een vrij weekend.

papen1

FC Binnenmaas speler Sven Post met twee doelpunten de belangrijkste man deze middag

papen2

FC Binnenmaas invaller keeper Joey de Jong heerst in het doelgebied van FC Binnenmaas.