Om 7 uur gaat de wekker. Die is nodig want het was weer laat op vrijdagavond. Bij het openen van de gordijnen zien we al dat het weer een stuk minder lekker is dan de dagen ervoor. Hmmm niet zo’n heel goed begin van de dag. Half 9 verzamelen we op de parkeerplaats en op tijd vertrekken we naar Maassluis. Excelsior ligt ingeklemd tussen de A20 en een woonwijk. Mogelijkheden om uit te breiden zijn er niet dus de club moet woekeren met de ruimte. Kruip door, sluip door naar de kleedkamer die hoog nodig aan een opknapbeurt toe is. Voordeel is dat de meiden dan wel snel zijn omgekleed en Henri en mij komen halen voor de warming up.

Mandy staat weer in het doel. Hoewel ze weinig ervaren is, zijn haar reflexen goed en is haar inzicht ook prima. Afgelopen woensdag hield ze met haar vuisten nog een penalty uit het doel.
Tijdens de warming up bewonderen we de tenues van onze tegenstander, maar daar blijft het dan ook bij.

Direct na het begin van de wedstrijd komen onze meiden goed uit de startblokken. De druk op het doel van onze tegenstandster wordt direct gezocht en na een minuut of 5 is het raak door een mooi schot van Julia. Goed gevoetbald en gepassed. Onze tegenstandsters zijn nu ook wakker en krijgen steeds meer mogelijkheden om de druk te verleggen naar onze kant. Iedere keer is Mandy er goed bij en ook Dominique werkt de ballen prima weg. Anne wordt steeds sterker rechtsachter en drijft haar tegenstandster tot wanhoop door steeds maar weer de bal te veroveren en voetballend weg te werken. Maar, het wordt wel steeds moeilijker. We komen conditie te kort om echt korte metten te maken met onze tegenstandsters. Zij maken daar dankbaar gebruik van en hun kansen nemen dan ook toe. We komen er bijna niet meer uit. Dan is het gelukkig rust!

Henri tipt de meiden hoe het anders aan te pakken en de druk er terug op te zetten. Helaas pakken ze dat niet direct op en de tegenstandster staat al weer snel voor het doel van Mandy. Uit een standaardsituatie komt de bal nu echt wel goed bij een tegenstandster die kans ziet Mandy te passeren. We hebben het doelpunt al bijna geaccepteerd wanneer het verlossende fluitje van de scheidsrechter klinkt. Buitenspel! Oef, daar komen we goed weg.
Dit is wel het moment dat de wedstrijd begint te keren. Wakeup call voor Binnenmaas. Wanneer Julia de turbo heeft aangezet en het 16 meter gebied binnen raast trekt de tegenstander aan de noodrem. Penalty!
Vera schiet onberispelijk raak. Er valt druk van de schouders en het zelfvertrouwen neemt toe. Nu hebben ze er echt zin in. Van een achterbal, via een mooie pass van Fee op Julia op naar het volgend doelpunt. In een paar bewegingen succesvol naar het doel van onze tegenstander, dat is wel erg mooi om naar te kijken. Excelsior geeft niet op en blijft knokken maar het geloof neemt wel af. Uiteindelijk wordt Eline neergehaald wat ons op de rand van de 16 een mooie vrije trap oplevert. Vera heeft er zin in en krult de bal prachtig in de linker boven hoek. Het is gedaan.

Een mooie 0-4 zege op een regenachtige morgen. We hebben nu alweer zin in dinsdag, de eerste wedstrijd voor de Hoeksche Waard Bokaal.

Lenny Bosman
Leidster MO15-1