Het was zaterdag bij de derby NSVV – FC Binnenmaas voor de bezoekers balen, want bij een 0-1 voorsprong twee minuten voor tijd gaf scheidsrechter Spaans NSVV een strafschop nadat hij hands van FC Binnenmaas verdediger Richard van der Wilt gezien zou hebben. Maar al gauw bleek dat niet de FC Binnenmaas speler hands had gemaakt, maar NSVV spits Kelvin van der Giessen. Hierdoor werd de eindstand 1-1. Na afloop bood scheidsrechter Spaans zijn excuses aan, maar daar koopt FC Binnenmaas weinig voor, want twee belangrijke punten werden door de neus geboord!

De eerste helft was nog niet van een hoog niveau, maar FC Binnenmaas groeide wel in de wedstrijd en NSVV  kreeg het steeds moeilijker. De eerste kans was in de 4e min. wel voor NSVV. Een schot op doel kon maar net over de lat worden getikt door FC Binnenmaas keeper Bart de Keijzer. Vlak daarna een kans voor FC Binnenmaas , maar deze werd te slap ingeschoten door Sven Post. Zo golfde het spel de 1e helft heen en weer met in de 33e minuut de grootste kans voor FC Binnenmaas. Danny Maijers kwam oog in oog met NSVV keeper Melvin Kruithof te staan, maar deze redde bekwaam. Enigste wapenfeit voor rust was in de 45e minuut toen een speler van NSVV Kevin Kuijer natrapte en scheidsrechter Spaans deze speler slecht een gele kaart gaf.

Na rust domineerde FC Binnenmaas, had de wind mee en daardoor had NSVV weinig meer in te brengen. Zo kwam FC Binnenmaas in de 47e minuut op voorsprong. Een voorzet van Sven Post werd door Jurian den Otter ingeschoten, maar een speler van NSVV hield met de hand de bal tegen, strafschop oordeelde scheidsrechter Spaans. Kevin Kuijer maakte geen fout, 0-1. Hierna kreeg FC Binnenmaas via Jannick van der Laan en Jorian den Otter nog een mooie kans om te score verder uit te breiden, maar NSVV keeper Kruithof redde wederom bekwaam.  In de 78e minuut krijgt FC Binnenmaas een vrije trap zo’n 20 meter van het NSVV doel. Jorian den Otter belast zich met de vrije trap. Met de wind mee ging de bal buiten bereik van keeper Kruithof, snoeihard tegen de lat, dit had de 0-2 moeten zijn. In de 83e minuut, een pass van invaller Charlie de Graaf op Rolin Notenboom, deze loopt zijn tegenstander er uit en pakte Rolin op het laatste moment om zijn middel vast. Dat zou een doorgebroken speler moeten zijn dus rood voor de NSVV speler, maar scheidsrechter Spaans deed ook dit met geel af, omdat er in het strafschop gebied van NSVV een FC Binnenmaas speler geblesseerd lag en FC Binnenmaas door voetbalde, was de uitleg van de scheidsrechter. Wat er in de laatste 3 minuten gebeurd het moment dat NSVV op 1-1 kwam, is reed eerder verteld. Zo hield FC Binnenmaas een kater over aan deze wedstrijd die ze verdiende te winnen, daar was vriend en vijand over eens, maar daar schoot het elftal van trainer Leo Dekker niks mee op. FC Binnenmaas miste twee belangrijke punten en is nu in de gevarenzone terecht gekomen. Maar als komende weken de zelfde strijdlust getoond wordt moet het goed komen.

Gele kaarten voor Danny Maijers, Bart de Keijzer en Sven Post

Wissels: 46e min: Danny Maijers => Sjoerd van der Pers; 70e min: Lennert Klejwegt => Charlie de Graaf; 79e min: Jorian den Otter => Rolin Notenboom