Strijen 1 – Binnenmaas 1

Eindstand: 0-0
Ruststand: 0-0

Vandaag stond er weer een derby op het programma, Binnenmaas speelde uit bij Strijen.

In de afgelopen 3 ontmoetingen wist Binnenmaas 2x te winnen en verloor het 1x. Beide winst partijen waren op eigen terrein en het verlies dus op het terrein van Strijen waar nu ook gespeeld werd. Natuurlijk hadden beide teams hun eigen belangen voor het winnen van deze wedstrijd. Strijen staat er inmiddels goed voor en zou stiekem naar de top 5 kunnen kijken en natuurlijk hadden ze ook nog de 5-1 nederlaag in hun achterhoofd van de laatste ontmoeting. Voor Binnenmaas daarentegen is het gewoon heel simpel, ze hebben de punten nodig om buiten de degradatiezone te blijven.

De wedstrijd begon vooral met veel fouten van beide kanten, het was afwachten wie de eerste echte aanval zou inzetten. In de 13e minuut was het de thuisclub met de eerste aanval, Kevin Teuns was aan de linkerkant doorgebroken en zijn voorzet kwam terecht bij Ricky Gregory Brader die van dichtbij op doel kon schieten, maar gelukkig stond Bart de Keijzer op de goede plek en wist de voorsprong van Strijen te voorkomen. Het was maar goed dat de doellijntechnologie vandaag niet was aangesloten want deze zou aan hebben getoond dat de bal volledig over de lijn was geweest.
In de 18e minuut was het opnieuw Strijen die gevaarlijk was, nu was het Ricky Gregory Brader met een voorzet aan de rechterkant, deze voorzet was zodanig scherp dat Bart de Keijzer gestrekt moest om te voorkomen dat de bal bij de 2e paal binnen viel.
Na 23e minuten was de eerste aanval van Binnenmaas, Jorian den Otter legt de bal klaar net binnen het 6 metergebied waar inkomende Sjoerd van der Pers direct op doel schoot, zijn schot was goed maar nu was het de doelman van Strijen Natou Dos Santos die een doelpunt wist te voorkomen.
In de 33e minuut opnieuw een kans voor Binnenmaas, weer werd Sjoerd van der Pers gezocht en gevonden, zijn voorzet kwam terecht bij Johnny Maijers die op zijn beurt Sven Post wist te vinden. Sven wilde direct op doel schieten echter de bal stuitte net voor zijn schot op en hierdoor raakte Sven de bal niet goed en ging de bal naast het doel.
In de 42 minuut was opnieuw de gretige Sjoerd van der Pers gevaarlijk na een goede actie, maar opnieuw was de doelman van Strijen een doelpunt te voorkomen.
In dezelfde minuut was het ook de doelman van Binnenmaas, Bart de Keijzer, die er alles aan deed om zijn doel schoon te houden, Ricky Gregory Brader was opnieuw doorgebroken aan de rechterkant, maar ook hier was de doelman de winnaar van de aanval.
De 2e helft begint net als de eerste helft, een combinatie van een rommelig tactisch schaakspel waar gewacht werd wie de eerste zet durfde te zetten.Nu was het Binnenmaas met de eerste zet, Sven Post wist de bal binnen de 16 meter bij Johnny Maijers te brengen die op zijn beurt binnen wist te schieten, alleen helaas voor Binnenmaas werd deze afgevlagd voor buitenspel.
In de 65e minuut zag Danny Maijers namens Binnenmaas dat zijn inzet werd gestopt door de doelman van Strijen, dit na een goede 1-2 met Jorian den Otter.
In de 76e minuut werd er opnieuw een doelpunt afgekeurd voor Binnenmaas, een zuiver doelpunt werd afgevlagd voor buitenspel en dit werd overgenomen door de scheidsrechter.
In de laatste minuten probeerde beide ploegen nog wel een kans te creëren, maar het risico om met 0 punten te staan durfde ze niet te nemen en zo eindigde deze wedstrijd in een 0-0.

Een gelijkspel waar beide partijen mee kunnen leven en in mijn ogen ook een terechte uitslag. Beide ploegen hebben heel hard moeten werken op een zeer slecht veld. Er was spanning, er waren kansen en zelfs een aantal afgekeurde doelpunten. Vandaag waren de doelmannen van Binnenmaas (Bart de Keizer) en Strijen (Natoe Dos Santos) de baas en hebben er alles aan gedaan om hun doel schoon te houden.

Volgende week krijgt Binnenmaas BVCB op bezoek en als we dan een Binnenmaas met dezelfde inzet als vandaag kunnen verwachten dan zien we deze wedstrijd positief tegemoet.

Opstelling: Bart de Keijzer, Charlie de Graaf, Bjorn den Otter, Lennert Kleijwegt, Rianto Vrutaal, Johnny Maijers, Richard vd Wilt, Sven Post, Jorian den Otter, Sjoerd vd Pers en Danny Maijers.

Wissels: Joey de Jong, Yordi Molendijk, Jannick vd Laan en Rolin Notenboom.

Alexander Kranendonk