FC Binnenmaas bestaat 10 jaar..

en tijd om eens kennis te maken met bekende en minder bekende gezichten van FC Binnenmaas. Iedere 10 dagen beantwoord telkens een ander persoon 10 vragen.

IMG_4823

10 Vragen aan:  De mannen van de werkgroep FC Binnenmaas

1. Uit wie bestaat de werkgroep?

Jo Schouten (aanspreekpunt werkzaamheden), Hans Elenbaas, Cees Schouten, Ad van der Borst, Arie van ’t Hof, Leen Lindhout, Arie Paasse, Piet Dorst, Jan den Hartigh, Cor Groeneveld, Ben Steenhorst, Ed de Winter, Jan van Vliet, Gerrit Rijsdijk, Piet Wijntje, Leo de Reus, Jan Schouten en Cor Ketting (in proeftijd!).

2. Wat zijn jullie taken?

Onderhoud van de velden, de kleedkamers, kantine, toiletten, sanitair, materialen en het gehele terrein van FC Binnenmaas (groenvoorziening, reclameborden, vlaggen).

3. Hoe zijn jullie ooit begonnen als werkgroep?

In deze samenstelling is de groep ontstaan met de bouw van het nieuwe clubhuis 10 jaar geleden. Daar werden diverse klussen gedaan zoals de kleedkamers (kapstokken maken en tribune stoelen plaatsen).

4. Wat vraagt het meeste onderhoud?

De velden (tijdens de zomerperiode), clubhuis, terreinen (maaien en snoeien), reclameborden. Maar ook de papiercontainer, ook een inkomstenbron voor de vereniging, vraagt veel tijd en onderhoud, omdat mensen het niet zo nauw nemen bij het brengen van papier en karton.

5. Wat zijn de voornaamste veranderingen geweest in de afgelopen 10 jaar?

We zijn kaal en grijs geworden en lichamelijke klachten gekregen (jongste is 65 jaar en de oudste 93 jaar!). Door het afstoten van het onderhoudswerk door de gemeente, zijn de werkzaamheden de laatste jaren alleen maar uitgebreid!

6. Wat maakt jullie trots op FC Binnenmaas?

Wij krijgen veel respons en complimenten van bezoekende verenigingen dat ons fraaie complex er zo mooi en strak bij ligt. Daar doen we het voor.

7. Wat vinden jullie van de kunstgras discussie over de rubberkorrels?

Wij hebben daar geen mening over. De uitspraken van de KNVB, RIVM, Gemeente en het bestuur van FC Binnenmaas respecteren wij.

8. Wat zouden jullie nog verbeterd willen zien aan het complex?

Meer respect voor het schoon achter laten van de kleedkamers en, indien noodzakelijk, het ontzien van de grasvelden.

9. Wat is jullie mooiste herinnering aan FC Binnenmaas?

Promotie van het 1e elftal naar de 2e klasse. Geweldig om daar in te spelen met al die derby’s.

10. Maak de zin af: Onze vrijdagmiddag borrel is een traditie want …

Dan worden de afgelopen werkzaamheden besproken en voor de komende week het werkrooster gemaakt. Dus werkoverleg met een borrel!