Chocoladeletters

Na 2 1/2 maand niets aan sport te hebben gedaan, alleen 9x naar de fysio geweest en via een aangepast voedselprogramma de kerstkilo’s en chocoladeletters weer verloren zou vandaag voor mij de grote dag zijn. In de agenda, op 18-02-2017 om 14.30 stond in CHOCOLADE HOOFDLETTERS: thuis tegen NTVV. In gedachten superfit en gebrand op een revanche voor de kansloze nederlaag tegen NTVV 1 / 2 combi, waar Louis ons behoedde voor een nog veeeeeeeel grotere nederlaag dan de 5-1 die het uiteindelijk ‘slechts’ werd. Van dat team dat ons compleet van de mat vaagde waren er vandaag maar erg weinig aanwezig. Zonder onze MOTM van de uitwedstrijd en met de onder een dikke laag stof vandaag geviste Boyan op de goal waren we vastberaden om te zegevieren. BAAS Jaap had aangegeven dat verliezen of gelijkspelen geen optie was en dat hij zou aftreden indien we niet zouden winnen. We stonden namelijk op de 1 na laatste plaats, slechts 1 punt boven SNS, dat eveneens een ‘winbare’ thuiswedstrijd speelde… ‘de rode lantaarn’ dreigde. Gelukkig was om 14.30 de mist redelijk opgetrokken en brak er een waterig zonnetje door boven het schandalig slechte veld 4. Vanaf het begin was al duidelijk dat goed voetbal op deze knollentuin niet mogelijk zou zijn, maar dat hoeft niet per se in ons nadeel te zijn. We zijn meer van het bikkelen en een enkele bevlieging van onze sterspeler. Vanaf de aftrap knalden we er gelijk op en na 90 seconde spelen hadden we in 1 aanval al 4 x op doel geschoten.. tot 4 x toe ging de bal er op miraculeuze wijze er niet in. Na 5 minuten zette Youri een 3 dubbele 1-2 op en zette Merijn vrij voor de keeper, hij kapte zich knap vrij, maar ook deze bal ging er wonder boven wonder niet in. Na 10 minuten was het dan eindelijk raak, na weer zo’n scrimmage was het uiteindelijk Jesper die bij poging 3 de 1-0 aantekende. We bleven sterker dan NTVV en gaven bijna niets weg, ook al hadden we onze handen vol aan hun enige echte lastige speler, de spits, die enerzijds heel slim wegliep, maar ook telkens te vroeg diep ging (of de pass kwam te laat) en buitenspel stond. Wanneer je dan voelt dat je sterker bent dan worden de verdedigers soms ietwat overmoedig en wordt er wel mee aangevallen en minder strak verdedigd. Na een half uur spelen was dit ook weer het geval, waardoor 1 van de centrale verdedigers uit het centrum vandaan naar buiten moest, waardoor hun spits 1 tegen 1 kwam te staan. De spits werd aangespeeld op links, haalde een wel bekend ‘Younes actie uit de kast’, met het verschil dat deze spits WEL scoorde. In plaats van 3-0 voor stond er een onnodige 1-1 op het bord. Voor uw verslaggever was een half uur genoeg, er is nog een lange weg te gaan.. een hele lange weg. Na de tegentreffer waren we het even kwijt en dwongen we weinig af, ook NTVV deed dit niet en de 1-1 leek de logische ruststand te worden, maar dat werd het niet. In de slotseconde van de 1e helft kwam die linke spits weer aan de bal, er werd geen rugdekking gegeven en de bal kon ongehinderd voorgezet worden. Dan verwacht Kevin dat de keeper uitkomt en de bal pakt en de keeper verwacht dat Kevin de bal wegwerkt. Beiden leken aan de grond vastgemaakt met ‘haringen’, waardoor hun aanvallende  middenvelder ongehinderd de 1-2 kon binnen lopen. Dat het in de rust stil was behoeft geen nadere uitleg, wat een domper. In de rust bleek Boyan niet verder te kunnen en moest doelpuntenmaker Jeppie met frisse tegenzin zijn plaats onder de lat innemen. Na de rust bleken we de domper goed te hebben verwerkt en bleken we er toch nog een schepje bovenop te kunnen doen. Met 200% inzet en 100% risico gingen we op jacht naar goals. En die zouden komen. Na precies een uur spelen voorkwam Jesper door dapper uit te komen de 1-3, waarbij hun rechterspits licht geblesseerd raakte. Wij hadden balbezit en Alexander wilde de bal uitschieten. Voor het zo ver kwam kreeg Alexander een doodschop op zijn bovenbeen, zijn tegenstander mocht blij zijn met slechts geel, maar was daarentegen verbouwereerd dat hij überhaupt een kaart kreeg……….

Voor Alexander was t einde wedstrijd. Met die man meer situatie wisten we wel raad, binnen een minuut ging Marijn alleen op de keeper af, hij tilde de bal er netjes over heen. De bal werd achter de lijn vandaan weggehaald door een meegelopen verdediger, uitstekend waargenomen door de scheidsrechter die zich niet gek liet maken en de 2-2 toekende. Marijn moest werken en werd direct na zijn doelpunt gewisseld. Goede timing!!! De grensrechter van NTVV vlagde werkelijk voor alles en bleek ongeloofwaardig. 2 minuten na de 2-2 ging de vlag weer eens omhoog na een prima diepe pass op Roger, die heel fraai afwerkte en de 3-2 aantekende. De protesten werden weggewuifd en nu mocht NTVV achtervolgen. Na 70 minuten werd het tiental weer een elftal, om na 75 minuten opnieuw een tiental te worden na een volgende zware ‘gele’ overtreding. Uit de vrije trap na die overtreding zette Roger Niels vrij voor de keeper, uiteraard ging de vlag weer onterecht omhoog en ook dit vlagsignaal werd geheel terecht genegeerd. Niels had er geen probleem mee om de 4-2 aan te tekenen. Het slotakkoord was voor Marco die een puike pot bekroonde met de 5-2, na een prima voorzet van Roger. Dit was echt een broodnodige overwinning in de strijd tegen degradatie, behaald door keihard te werken voor elkaar. MEN of the match waren voor mij: 1) Jesper die en scoorde en prima keepte en 2) Kevin, die op die 2e tegengoal na een puike pot speelde, maar daarmee doe ik eigenlijk de rest te kort, want iedereen behaalde individueel een dikke voldoende, maar vooral het TEAM met elkaar!! Na afloop blije gezichten en een lekker sappie, welverdiend! Klasse boys! Komende week uit naar de hekkensluiter, SNS 2. SNS 1 is vrij.. we gaan zien wat er gebeurt.

Marco Paparazzi