Dit weekend is de selectie van FC Binnenmaas op trainingskamp geweest.  Hotel en Congrescentrum Papendal was dit jaar de locatie waar de selectie zich kon voorbereiden op de 2e seizoenshelft van de competitie.  Het nationale trainingscentrum Papendal staat bekend om de professionele uitstraling en de diversiteit aan sportactiviteiten.

Vrijdag 06-01-17
Vandaag vertrok de selectie om 14:30 naar het trainingscomplex van Papendal.  Nadat de staf en spelers ingecheckt hadden stond er om 18:00 al de eerste activiteit gepland.  De eerste activiteit was een zaaltoernooi waar werd gestreden om de eer. Om te voorkomen dat er bepaalde personen naast zijn schoenen gingen lopen zal ik geen namen noemen van bijvoorbeeld het winnende team, speler van het toernooi en zeker niet het mooiste doelpunt van het toernooi.  Na het toernooi was er even tijd om te douchen en kon er om 20:30 gezamenlijk gegeten worden.  Na het eten was iedereen vrij en zo ging er een groep Arnhem onveilig maken en bleef er een groep achter in het hotel voor een potje kaarten, darten of andere ontspanning.

Zaterdag 07-01-17
Het ontbijt stond gepland om 09:00 en zoals verwacht was iedereen hier op tijd aanwezig, nou ja er was er 1 die had zich verslapen en moest wakker gebeld worden. Ook nu zal ik geen namen noemen, want dat is niet eerlijk tegenover Sander.  De sneeuw en vorst zorgde er wel voor dat het trainingsprogramma in de war werd gegooid, want we konen en mochten helaas het veld niet op. Sommige opperden om volgend seizoen onze eigen werkgroep mee te nemen omdat zij er waarschijnlijk alles aan zouden doen om het veld op te kunnen.  Als alternatief gingen we opnieuw de zaal in om daar een training af te werken, de zaaltraining was van 10:30 t/m 12:30.  Na deze eerste activiteit stond de lunch alweer klaar zodat er bijgetankt kon worden voor de activiteit voor de middag en dat was ook echt nodig.  Ook deze activiteit was in de zaal, alleen hier kwam geen bal bij aan te pas. Deze werd geleid door Karim Veth onze vaste fysiotherapeut van de vereniging. Karim had een romp en stabiliteit training voorbereid die werd gegeven in 2 groepen. Een training waar de spelers echt af moesten zien en hun grenzen konden opzoeken, bereiken en verleggen.
Het 1e kon aan de slag in de sessie van 15:00 t/m 16:00 en het 2e kon aan de slag van 16:00 t/m 17:00.  Terwijl het 2e aan het afzien was had Leo Dekker een bespreking ingepland met zijn staf en spelers, een bespreking om terug te kijken op de eerste seizoenshelft. Terug kijken naar wat we goed hebben gedaan, wat beter kan en naar onze doelstelling voor de tweede seizoenshelft.  Na deze bespreking konden we alweer aanschuiven voor het diner en kon iedereen zich voorbereiden op de avond/nacht. Ook nu was iedereen vrij om te doen wat ze willen, opnieuw was er een groep die ging stappen in Arnhem en een groep die achter bleef in het hotel, heel vreemd dat de groep die achter bleef in het hotel vandaag een stuk groter was.

Zondag 08-01-17
Na een goede nachtrust stond om 10:00 het ontbijt gepland en nu was ook echt iedereen aanwezig, klasse Sander. Aangezien er op het veld nog steeds sneeuw lag en we ons afvroegen wat de meerwaarde van dit trainingskamp zou zijn om nog een training in de zaal te doen, hadden we besloten om deze training te annuleren en huiswaarts te gaan.

We kunnen terug kijken op een zeer succesvol trainingskamp en kunnen we er alles aan doen om er een succesvolle tweede seizoenshelft van te maken.  Aankomende dinsdag zal de selectie hier gelijk mee beginnen door een uitwedstrijd van 1 tegen Meeuwenplaat 1 en het 2e zal thuis spelen tegen Meeuwenplaat 2.

Alexander Kranendonk

15936588_1061633250631637_903778983111923663_o