Eindstand: 2-6
Ruststand: 1-2

Vandaag speelde FC Binnenmaas zijn 2e wedstrijd voor de Rijnmond-cup. De mannen van Leo Dekker moesten op bezoek bij de zondag 1e klasser PSV Poortugaal. De wedstrijd begint uitstekend voor de bezoekers, want binnen 2 minuten was het al 0-1 na een doelpunt van Kevin Kuijer. FC Binnenmaas kreeg meerdere mogelijkheden voor de verdubbeling van de voorsprong, maar het moest wachten tot de 34e minuut. Deze keer was het Sjoerd van der Pers die raak schoot en dus 0-2. Toch kon de thuisploeg nog wat doen vlak voor rust en scoorde vanuit een hoekschop waar FC Binnenmaas niet gelukkig was met het wegwerken van de bal.

Na de rust ging FC Binnenmaas verder met het goede spel en was het Rolin Notenboom die in de 60e minuut de 1-3 binnenschoot. Toch wilde de thuisploeg zich niet zomaar gewonnen geven en wist in de 67e minuut de aansluiter binnen te schieten. Maar FC Binnenmaas liet zien in goede vorm te zijn en was niet onder de indruk van het spel van Poortugaal. Kevin Kuijer kopte in de 72e minuut de 2-4 binnen en dit was dan ook gelijk de genade klap voor de thuisploeg. In de laatste 5 minuten wist FC Binnenmaas nog 2x te scoren, de 2-5 kwam op naam van Sjoerd van der Pers en de laatste en dus 2-6 werd binnengeschoten door Kevin Kuijer (3 doelpunten en 2 assists).

Een uitstekend resultaat van FC Binnenmaas  die zich nu kunnen gaan voorbereiden op de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen koploper Heerjansdam. Vandaag maakte Milan de Ruiter zijn debuut bij FC Binnenmaas 1 en speelde een uitstekende eerste helft. Hiermee heeft FC Binnenmaas opnieuw een talent erbij uit eigen jeugd waar we nog veel van zullen genieten, complimenten en uitstekend gedaan Milan.

Alexander Kranendonk

_20161206_231430