Piershil 1 – FC Binnenmaas 1

Eindstand: 0-1
Ruststand: 0-1

Vandaag stond de 3e en laatste derby van dit kalenderjaar op het programma, Binnenmaas speelt uit tegen Piershil, de nummer 2 van de competitie. Een wedstrijd waar vooral de druk bij de thuisploeg lag, dit omdat ze bij verlies konden zakken op de ranglijst en ook omdat het ze nog goed dwars zat dat afgelopen seizoen Binnenmaas dik onverdiend had gewonnen. Piershil had dus redenen genoeg om er alles aan te doen om deze wedstrijd te winnen.

De eerste 20 minuten was er geen enkele kans voor beide ploegen, dit vooral omdat zowel Piershil als Binnenmaas beiden organisatorisch goed stonden en geen risico’s wilde nemen. Hierdoor werd er vooral voetbal gespeeld dat leek op een groot schaakspel. Voor een toeschouwer misschien erg saai, maar voor de trainers een genot om naar te kijken. De eerste kans was voor Piershil in de 21e minuut, na een goede voorzet aan de linkerkant van Darwijn Pennock was het Juriaan Lindhout die aan de linkerkant van het doel hard over schoot. Voor FC Binnenmaas was de eerste mogelijkheid in de 26e minuut, Sjoerd van der Pers stuurde Yordi Molendijk weg aan de linkerkant van het veld, zijn voorzet was goed alleen de aanvallers van FC Binnenmaas stonden niet scherp genoeg om deze binnen te tikken. In de 32e minuut was het opnieuw FC Binnenmaas dat gevaarlijk was, deze keer vanuit een hoekschop. De goed genomen hoekschop kwam van de voeten van Sven Post en Bjorn den Otter zag dat zijn kopbal van de lijn werd gehaald, Johnny Maijers kon nog in tweede instantie de bal binnenschieten maar schoot hard en hoog over het doel in plaats van in het doel. FC Binnenmaas kreeg wat meer grip op de wedstrijd en was op zoek naar de voorsprong. Piershil die dit niet zomaar toestond kreeg in de 40e minuut een grote kans, Darwijn Pennock werd vrij gezet voor Bart de Keijzer maar de inzet van de verdediger van FC Binnenmaas, Rianto Vrutaal, was voldoende om een schot en dus mogelijk doelpunt te voorkomen. In de 42e minuut was het wel raak aan de andere kant en kon er dus gejuicht worden voor FC Binnenmaas. Na een goede voorzet van Sven Post aan de linkerkant was het Johnny Maijers die op doel kon koppen, deze kopbal werd geblokt door een verdediger van Piershil en Yordi Molendijk was er als eerste bij om de bal hard binnen te schieten en dus 0-1. Toch had de ruststand ook anders kunnen zijn, want 2 minuten later kreeg Piershil een grote kans nadat de bal terecht kwam bij Jan Jaspers binnen de 16, alleen zijn schot ging aan de linkerkant van het doel over de achterlijn.

Je zou verwachten dat Piershil de 2e helft alles op alles ging zetten voor de gelijkmaker, maar omdat FC Binnenmaas organisatorisch goed stond had de thuisploeg veel moeite om echte kansen te creëren zonder FC Binnenmaas een gevaarlijke counter in de voeten te spelen. In de 50e minuut was de eerste kans voor Piershil in de tweede helft. Edwin Bestebreur kon binnen de 16 uit de draai op doel schieten, maar zijn schot ging net naast. In de 62e minuut was er weer eens een kans voor FC Binnenmaas, Bjorn den Otter kopt maar net naast vanuit een vrijetrap die werd genomen door Sven Post. In de 73e minuut was het opnieuw FC Binnenmaas met een kans, Danny Maijers kon de bal na een goede actie aan de linkerkant  bij Sven Post krijgen, Sven schoot in de korte hoek maar omdat de doelman van Piershil Peter Konings ook al in de korte hoek stond kon hij deze gemakkelijk stoppen. In de 78e minuut kopte Jan Jaspers over het doel van FC Binnenmaas na een voorzet aan de linkerkant van Sjoerd Singor. In de laatste minuten lag er zoveel ruimte voor beide ploegen dat je eigenlijk wel kon verwachten dat er nog een doelpunt zou vallen. In de 81e minuut schoot Sven Post van FC Binnenmaas net over het doel na een snelle counter en in de 85e minuut schoot Edwin Bestebreur van Piershil net naast na een goede voorzet van Sjoerd Singor. De laatste en grootste kans was voor FC Binnenmaas, Danny Maijers kon alleen af op Peter Konings maar Danny lopte de bal niet alleen over de doelman van Piershil heen, maar ook over het doel.

FC Binnenmaas is opnieuw de winnaar van deze derby en heeft hiermee goede zaken gedaan. Ze zijn uitgelopen van de ploegen onder zich en ze zijn ingelopen op de ploegen boven ze. Hiermee heeft FC Binnenmaas sinds dat ze in de 2e klasse spelen 3x tegen Piershil gespeeld en 3x gewonnen met een doelpuntsaldo van 4 tegen 0 (0-1, 2-0 en 0-1). Vandaag heeft FC Binnenmaas gewonnen puur door harde inzet en door een prima organisatie van de mannen van Leo Dekker. Iedereen heeft ruim een voldoende verdiend en er voor gezorgd dat de 3 punten mee naar huis gingen. Volgende week speelt FC Binnenmaas zijn laatste wedstrijd voor de winterstop en dan komt de nummer 1 Heerjansdam op bezoek.

Opstelling: Bart de Keijzer, Charlie de Graaf, Ralph vd Giessen ,Bjorn den Otter, Rianto Vrutaal, Richard vd Wilt, Johnny Maijers, Sven Post, Sjoerd vd Pers, Danny Maijers en Yordi Molendijk. Wissels: Kevin Kuijer, Robin Bezemer, Milan de Ruiter en Joey de Jong.

Alexander Kranendonk