Binnenmaas JO19-1 wint ook van Nieuwenhoorn

Na 2 overwinningen in de laatste wedstrijden moest Binnenmaas tegen 1 v.d. nog ongeslagen ploegen spelen, Nieuwenhoorn.

We hadden donderdag ons al goed voorbereid want John Otter had voor ons na de training eten geregeld en we gingen ook voetbal kijken. Het eten was een succes want ook dat werkte weer in de saamhorigheid die de laatste weken alleen maar groter wordt.

Zaterdag gingen we de warming up in die we op kunstgras moesten doen waardoor we nog niet aan het gras konden wennen.  Gelukkig had de tegenstander daar ook last van.

We starten gelijk goed. De trainer had gezegd dat we uit onze organisatie moesten spelen en fel en agressief ( op een goede manier) moesten jagen. Vanaf het eerste fluitsignaal van de uitstekende scheidsrechter hebben we dan ook druk gezet wat ook tot gevolg had dat we veel balbezit hadden en veel kansen konden creëren.

We kwamen dan ook op een 3-0 voorsprong met uitzicht op nog meer. Het doelpunt van Daan na een fantastisch afstandsschot van de steeds beter spelende Stef was de mooiste van de 3. Helaas konden we de wedstrijd niet definitief beslissen en kon Nieuwenhoorn voor de rust nog uit een naar buitenspel ruikend doelpunt de 3-1 maken.

In de rust hebben we alles weer doorgenomen en afgesproken dat we op de manier zoals we de 1ste helft speelde weer van start zouden gaan.

Echter werd de wedstrijd alleen maar rommeliger omdat we vergaten de vele kansen af te maken. Ook vergaten we zoals de trainer had aangegeven uit de organisatie te spelen. Een aantal van ons werd overmoedig door de voorsprong en de vele kansen waardoor ze uit hun positie gingen lopen en slordig werden met in spelen. Hierdoor gaven we Nieuwenhoorn de kans om in de wedstrijd te blijven waardoor ook zij een aantal kansen kregen die Pim goed wist te pareren.

Toch waren we in staat om de opgebouwde voorsprong uit de eerste helft vast te houden en een verdiende overwinning binnen te halen. Hierdoor zijn we weer een aantal plaatsen gestegen .