Binnenmaas 1 -Strijen 1

Eindstand: 5-2
Ruststand: 1-2

Vandaag stond er een topper op het programma, misschien geen topper volgens de ranglijst, maar wel een topper onder de derby’s. Strijen kwam op bezoek en dit beloofde een mooie en spannende wedstrijd te gaan worden. Bij Strijen spelen 3 spelers die afgelopen seizoen nog voor Binnenmaas speelden namelijk Desi Sanderse, Justin de Man en Aaron Maria Peres. In totaal waren ze goed voor 10 doelpunten voor Binnenmaas. In de wedstrijd Binnenmaas-Strijen van vorig seizoen waren het Desi Sanderse en Aaron Maria Peres die de doelpuntenmakers waren voor Binnenmaas en dus belangrijk voor de overwinning van 2-1. Strijen met 3 punten meer dan Binnenmaas zou hier dus goede zaken kunnen doen bij winst en het verschil verdubbelen. Voor Binnenmaas was het dus zaak om te winnen en aanhaken met het linker rijtje.

Strijen had maar 2 minuten nodig voor de eerste kans en wat voor kans. Aaron Maria Peres, die dus afgelopen seizoen nog voor Binnenmaas speelde, schoot van buiten de 16 meter op de linkerpaal. Je zou verwachten dat de mannen van Leo Dekker gelijk wakker zouden zijn, maar alles behalve dat. De 2e kans van de wedstrijd was weer voor Strijen en deze keer was het wel raak, nu was het Alwin van der Werf die in de 8e minuut op de linker paal schoot, alleen omdat het deze keer binnenkant paal was verdween de bal in het doel en dus 0-1. Opnieuw een vroege achterstand voor Binnenmaas en de vraag was natuurlijk hoe zij hiermee om zouden gaan. Dat werd al snel duidelijk, want vanaf de 10e minuut kreeg Binnenmaas 5 hoekschoppen tegen waarvan de één nog gevaarlijker was dan de ander. Toch kwam Binnenmaas hier ongeschonden uit, maar veel tijd om op adem te komen was er niet. In de 15e minuut werd Sharlton Sambo diep gestuurd namens Strijen, maar gelukkig voor Binnenmaas stond zijn vizier niet scherp genoeg en schoot hij de bal naast i.p.v. in het doel. 3 minuten later waren het opnieuw de bezoekers die konden juichen, waar eerst Bart de Keijzer een vrije trap op de linker punt van de 16 wist te stoppen was het Sharlton Sambo die in de rebound toch wist te scoren. De stand was 0-2 binnen 20 minuten in een wedstrijd waar Binnenmaas niks te vertellen had, een Binnenmaas dat onherkenbaar was vergeleken met de uitwedstrijd van afgelopen week tegen Papendrecht. Het was voor Binnenmaas wachten tot de 30e minuut voor de eerste kans / mogelijkheid, Danny Maijers gaf een voorzet vanaf de rechterkant op Jorian den Otter die inmiddels de 16 was binnengelopen, doordat de voorzet net iets te hoog was kon Jorian de bal geen richting naar beneden geven en kopte daarom de bal over het doel. Waar iedereen van Binnenmaas misschien al de hoop had opgegeven en alleen nog maar kon hopen op een wonder werden op hun wenken bediend. Want in de 36e minuut was het de aanvoerder van Binnenmaas Johnny Maijers die de 1-2 op het scorebord zette en de hoop weer terug bracht bij alles en iedereen met een Binnenmaas hart. Na een goed genomen hoekschop van Sven Post was het de verdediger Collin van den Berg die hoog in de lucht sprong om de bal weg te koppen, alleen sprong Johnny nog hoger en kopte hij de bal via onderkant lat binnen. Vanaf dat moment overheerste er een gevoel bij Binnenmaas, een gevoel dat niet gelijk te verklaren was, maar wat wel een heel erg sterk gevoel was en iedereen voelde…………het gevoel wat ik later in dit verslag omschrijf als vertrouwen. Een minuut na de aansluiter kon Binnenmaas ook de gelijk maker binnenschieten, het was opnieuw Danny Maijers met een voorzet van de rechterkant op Jorian den Otter, maar omdat Jorian net niet goed uitkwam met zijn passen kon hij de bal niet goed raken en ging de bal niet in het doel. Er wordt vaak gesproken in wedstrijden over de omkeer, nou na het doelpunt van Binnenmaas kon je echt spreken van een omkeer. Strijen die met zoveel vertrouwen begon aan de wedstrijd leek in één klap dit vertrouwen kwijt te zijn en Binnenmaas dat zo zwak aan de wedstrijd begon leek dit vertrouwen te hebben overgenomen.  In de 42e minuut had de scheidsrechter een strafschop in het voordeel van Binnenmaas moeten geven, dit nadat Sven Post binnen de 16 neer werd gelegd. De scheidsrechter floot wel voor een overtreding, maar gaf een vrije trap omdat hij van mening was dat de overtreding net buiten de 16 was i.p.v. binnen de 16. Strijen kon hierdoor met een 1-2 voorsprong de rust in en zich proberen te herpakken, Binnenmaas ging niet kansloos de rust in, ze gingen zelfs ondanks de achterstand met volle vertrouwen de rust in.

Gelijk na rust leek het er toch op dat Binnenmaas weer een vroeg tegendoelpunt kreeg, want in de 1e minuut van de 2e helft had Karam Bensedjed een grote kans voor de 1-3, maar omdat hij teveel tijd nodig had kon de verdediging van Binnenmaas zich herstellen en een doelpunt voorkomen. In de 56e minuut was er een mogelijkheid voor Danny Maijers, maar omdat zijn schot recht op Natoe Dos Santos ging was het voor deze doelman geen probleem om deze bal te stoppen. Een minuut later was er een soortgelijke kans voor Desi Sanderse namens Strijen, maar nu was het de doelman van Binnenmaas Bart de Keijzer die de bal gemakkelijk kon stoppen. In de 64e minuut was het opnieuw Johnny Maijers met een doelpunt en dus de gelijkmaker, na een voorzet van zijn broer Danny Maijers wist Johnny de bal opnieuw binnen te koppen en dus 2-2. Iedereen voelde het en misschien nog veel belangrijker iedereen wist het, Binnenmaas ging deze wedstrijd winnen, alleen was de vraag wanneer de mannen van Leo Dekker de trekker zouden overhalen. In de 67e minuut kreeg Jordy Molendijk, die inmiddels was ingevallen, de kans om Binnenmaas voor de eerste keer in deze wedstrijd op voorsprong te brengen. Na een goed opgezette aanval van Danny Maijers en Jorian den Otter kwam de bal terecht bij Jordy maar hij zag zijn schot net naast het doel gaan. In de 72e minuut was het Remon van Prooijen die ook inmiddels was ingevallen met een geweldige diepe bal op Danny Maijers, Danny kon hierdoor alleen af op Natoe Dos Santos en schoot de bal beheerst binnen. De stand was nu 3-2 in het voordeel van Binnenmaas, maar het was duidelijk dat ze hier geen genoegen mee namen. Strijen was gereed voor de slachtbank en Binnenmaas kende geen genade. In de 81e minuut was daar dan ook de beslissing , Jorian den Otter die de gehele wedstrijd al loerde op een doelpunt kreeg ook zijn doelpunt. Het kon haast niet anders dan dat de voorzet van de voet van de goed spelende Danny Maijers kwam. Binnenmaas op 4-2 en deze derby was hiermee beslist, maar Binnenmaas was nog niet klaar. Danny Maijers werd in de 86e minuut nog een keer weggestuurd door Jordy Molendijk met een knappe lop-pass maar Danny schoot de bal net over het doel. In de 88e minuut was het Bjorn den Otter die het laatste woord had in deze wedstrijd. Bjorn wist de bal op de cirkel van eigen helft op te pakken en zette een rush in, passeerde de spelers van Strijen alsof ze er niet stonden en om het compleet te maken schoot hij vanaf rand 16 de bal snoei hard binnen en bracht hij de eindstand op 5-2 in het voordeel van Binnenmaas.

Een wedstrijd die niet snel vergeten zal worden en waar nog lang van wordt nagenoten. Dat mag natuurlijk en zo hoort het ook, maar we moeten ook met beide benen op de grond blijven staan en volgende week opnieuw volle bak gaan. Gebaseerd op de eerste 18 minuten van de wedstrijd heeft Binnenmaas niet terecht gewonnen, maar gebaseerd op de overige 72 minuten heeft Binnenmaas dik verdiend gewonnen en daar is geen twijfel over mogelijk. Volgende week speelt Binnenmaas uit bij Nieuwenhoorn die op de 5e plaats staat met 3 punten meer dan Binnenmaas.

Opstelling: Bart de Keijzer, Charlie de Graaf, Bjorn den Otter, Ralph vd Giessen, Rianto Vrutaal, Johnny Maijers, Richard vd Wilt, Sven Post, Danny Maijers, Sjoerd vd Pers en Jorian den Otter.
Wissels: Remon van Prooijen, Robin Bezemer, Yordi Molendijk en Joey de Jong

Alexander Kranendonk

HW1 TV legde de derby tussen FC Binennmaas en Strijen vast: