Fc Binnenmaas – NSVV

Eindstand: 1-2
Ruststand: 0-1

Vandaag stond de eerste derby op het programma en dat was thuis tegen NSVV.
NSVV is dit seizoen begonnen, had nog geen wedstrijd verloren en stond er dus als “nieuwkomer” in deze 2e klasse. Binnenmaas daartegen heeft een wisselvallige start gemaakt en zou hier een goede basis kunnen leggen.

Binnenmaas probeerde direct druk te zetten en dat resulteerde in de 1e minuut tot een kans voor Danny Maijers. Danny schoot de bal over de doelman van NSVV maar ook het doel nadat hij goed was weggestuurd door Jorian den Otter.
Tegen de verhouding in kwamen de bezoekers op voorsrong en niet de thuisploeg, het was Sjoerd Hofstede die de bal in de linker onderhoek binnenschoot van net buiten de 16 en dus 0-1.
Een minuut later had het ook zomaar 0-2 kunnen zijn, Kelvin van der Giessen werd weg gestuurd richting het doel van Binnenmaas, maar Lennert Kleijwegt wist groter gevaar te voorkomen door middel van een uitstekende sliding.
In de 16e minuut had de stand gelijk moeten staan, Danny Maijers wist van de rechterkant een goede voorzet te geven waardoor Jorian den Otter vrij voor het doel kwam, maar helaas schoot hij over het doel.
In de 17e minuut was het opnieuw Binnenmaas met een kans, maar nu zag Danny Maijers dat zijn schot gestopt werd door Melvin Kruijthof.
De laatste echte kans van de 1e helft was voor NSVV, Bart de Keijzer stopte het schot van Sjoerd Hofstefde en hiermee was de ruststand 0-1.

De 2e helft ging Binnemaas op jacht naar de gelijkmaker en deed dit met een volledige aanvalsgolf op het doel van Melvin Kruijthof.

Min 46: Melvin Kruijthof onderschept een voorzet van Sven Post en voorkomt een 100% kans voor Binnenmaas.
Min 47: Sven Post zijn schot wordt door Melvin Kruijthof uit de kruising geplukt.
Min 52: Na een goede omschakeling van Binnenmaas komt de bal aan de linkerkant terecht bij Jorian den Otter, deze keer is het wel raak en Jorian schiet de bal binnen en zorgt voor de 1-1.
Min 57: Opnieuw na een goede aanval schoot nu Danny Maijers over het doel van Melvin Kruijthof.
Min 58: Rianto Vrutaal zag zijn schot voorlangs gaan na een goede actie vanaf de linkerkant.
Min 64: Sven Post kopt de bal naast na een vrije trap van Remon van Prooijen.
Min 77: Bjorn den Otter kopt over na hoekschop van Remon van Prooijen.
Min 80: Yordi Molendijk krijgt de bal niet in het doel na een geweldige 1-2 met Johnny Maijers en Melvin Kruijthof is de baas.
Min 82: Sven Post schiet uit de draai net naast.
Als je dit leest dan zou je toch wel verwachten dat de voorsprong van Binnenmaas nog wel zal komen, maar ook hier geldt helaas de bekende voetbalwet. Het was namelijk niet Binnenmaas die de voorsprong pakte maar NSVV, het was Hatim Oucherif die de bal binnenkopte na een voorzet van de rechterkant.
In de 90e minuut was er nog 1 grote kans voor Binnenmaas voor de gelijkmaker, maar Johnny Maijers zijn inzet werd knap gestopt door de uitblinker bij NSVV Melvin Kruijthof.
Is het verdiend, nee zeker niet maar dat telt niet in het voetbal. Binnenmaas heeft verloren en NSVV heeft de 3 punten en dat zijn de harde feiten. Er is totaal geen reden voor paniek, want vandaag was Binnenmaas de sterkste ploeg op het veld, alleen vergat het zich zelf te belonen. Hiermee wil ik niet zeggen dat NSVV geen enkele kans had, Ton Havelaar en Bas Snel hebben een goed elftal dat als een team goed samen speelt en vandaag lieten ze zien zeer effectief te zijn.

Volgende week speelt Binnenmaas uit bij BVCB en kan er opnieuw gestreden worden voor de punten.

Opstelling: Bart de Keijzer, Richard vd Wilt, Sven Post, Sjoerd vd Pers, Johnny Maijers, Yordi Molendijk, Danny Maijers, Bjorn den Otter, Jorian den Otter, Lennert Kleijwegt en Rianto Vrutaal

Wissels: Kees de Winter, Ralph vd Giessen, Remon v Prooijen en Joey de Jong

 

Binnenmaas 2 heeft vandaag ook helaas ondervonden wat ook alweer verliezen is.

Ze speelde uit bij DBGC en verloren deze wedstrijd met 3-2, hiermee verloren ze niet alleen de punten, maar ook de koppositie. Natuurlijk is er niks aan de hand en staan ze gewoon netjes op de 2e plaats. Doelpuntenmaker bij Binnenmaas was Marvin van der Meijde.

Alexander Kranendonk